Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ajutor de la stat pentru agricultori, pentru producerea energiei din surse regenerabile: Termenul limită pentru depunerea proiectelor a fost prelungit

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutor de la stat pentru agricultori, pentru producerea energiei din surse regenerabile: Termenul limită pentru depunerea proiectelor a fost prelungit

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat prelungirea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din sectorul agricol și industria alimentară. Termenul limită a fost extins până la data de 31 ianuarie 2024, ora 23.59.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Apelul pentru primirea cererilor de finanțare a fost deschis la 20 noiembrie, iar termenul limită inițial comunicat era 15 decembrie. Conform MADR, depunerea propunerilor de proiecte se bazează pe procedura de ofertare concurențială și vor fi evaluate în funcție de punctajul obținut după încheierea sesiunii de depunere.

Finanțarea pentru Schema de energie este asigurată din Fondul pentru modernizare, gestionat de Ministerul Energiei, iar administratorul schemei de ajutor de stat este MADR, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Alocarea stabilită pentru sesiunea în desfășurare este de 150 de milioane de euro, împărțită în funcție de capacitățile instalate la nivelul întreprinderii.

Schema de energie prevede alocarea a 100 de milioane de euro pentru capacități instalate mai mici de 1 megawatt, dintre care 10 milioane de euro pentru energie eoliană și 90 de milioane de euro pentru energie solară. Pentru capacități instalate mai mari de 1 MW, alocarea totală este de 50 de milioane de euro, cu 10 milioane de euro pentru energie eoliană și 40 de milioane de euro pentru energie solară.

Ajutorul de stat este 100% nerambursabil, iar beneficiarii pot depune mai multe proiecte doar dacă investițiile vizează locuri de consum diferite, cu încadrarea în limita sumei de 20.000.000 de euro per beneficiar.

Pentru energia eoliană, finanțarea poate ajunge la maxim 1.400.000 de euro pe MW pentru capacități instalate mai mici sau egale de 1 MW și 700.000 de euro pe MW pentru capacități instalate mai mari de 1 MW. Pentru energia solară, valoarea sprijinului poate atinge 1.000.000 de euro pe MW pentru capacități instalate mai mici sau egale de 1 MW și 500.000 de euro pe MW pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Beneficiarii eligibili pentru Schema de energie includ întreprinderile din sectorul agricol, întreprinderile din sectorul industriei alimentare, legal constituite și înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului, precum și organizații/federații de organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare.

Potențialii beneficiari au la dispoziție Ghidul solicitantului și anexele aferente Schemei de ajutor de stat pentru energie regenerabilă pe pagina oficială a AFIR în vederea întocmirii documentației necesare accesării acestei finanțări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea