Rămâi conectat

Actualitate

Ajutor de la stat, în valoare de 90 de milioane de lei, pentru femierii români. Cine poate beneficia de subvenție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ajutor de la stat, în valoare de 90 de milioane de lei, pentru femierii români. Cine poate beneficia de subvenție

Ministerul Agriculturii a anunțat faptul că va plăti aproximativ 90 de milioane de lei pentru peste 10.000 de fermieri pentru motorina folosită în primul trimestru din anul 2023.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii au anunțat că au fost aprobate prin ordin de ministru cantitățile de motorină utilizate în agricultură, care se ridică la aproape 59 de milioane de litri, în valoare totală de aproape 90 de milioane de lei.

Cine sunt cei care vor beneficia de cei 90 de milioane de lei din partea Ministerului Agriculturii

Potrivit Ministerului Agriculturii, sprijinul pe motorină pentru primul trimestru al acestui an agricol va fi efectuat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), imediat ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial.

”MADR a aprobat prin ordin de ministru cantitățile de motorină utilizată în agricultură în primul trimestru al acestui an, determinate la plată de către APIA, pentru care se acordă ajutor de stat sub formă de rambursare. Astfel, cantitățile totale de motorină prevăzute în actul normativ sunt de 58.540.501 litri, iar valoarea totală a ajutorului de stat aferent este de 89.515.233 lei, pentru un număr de 10.729 beneficiari. Ordinul a fost transmis către Monitorul Oficial, urmând ca APIA să demareze efectuarea plăților după publicare”, se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Reprezentanții Ministerului au subliniat că prin Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014, până la finele anului 2023, se acordă ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

Pentru anul 2023, autoritățile au decis ca cuantumul subvenției la motorină să fie de 1,529 lei pe litru.

”Pentru anul 2023, diferența dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei prevăzut la nr. crt. 12 din anexa nr. 1 la titlul VIII «Accize și alte taxe speciale» din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și rata accizei reduse prevăzute la alin. (23) este în cuantum unitar de 1,529 lei/litru și se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare”, potrivit unei informări a MADR din luna ianuarie.

Subvenția la motorină este o schemă de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, iar sumele se încasează prin APIA pentru culturi agricole, pășuni, zootehnie, apicultură și îmbunătățiri funciare – irigații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea