Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

AJOFM Alba: Programele de formare profesională din lunile martie şi aprilie 2014. Cine sunt beneficiarii și ce acte sunt necesare pentru înscriere

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

ajofm SovataAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba organizează în lunile martie şi aprilie 2014 mai multe programe de iniţiere, calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă  sau cele care ocupă un loc de muncă şi, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia pot opta pentru unul din următoarele cursuri: inspector resurse umane (Alba Iulia); cosmetician (Alba Iulia); ospătar – chelner în unităţi de alimentaţie (Câmpeni); lucrător în comerţ (Câmpeni); îngrijitor bătrâni la domiciliu (Blaj).

Formele prin care se realizează formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă sunt: cursuri, stagii de practică şi specializare, precum şi alte forme, în condiţiile legii. Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei. Persoanele fără loc de muncă interesate să participe la curs, pot fi luate în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă”, precizează reprezentanții AJOFM Alba.

Aceștia reamintesc că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, care beneficiază în mod gratuit de servicii de formare profesională, au următoarele drepturi: să beneficieze de pregătire teoretică  şi practică pe toată durata cursului; să beneficieze de rechizite şi materiale de instruire şi să primească în folosinţă manuale; să beneficieze de consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului; să beneficieze, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult 4 deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire, în condiţiile prevăzute de reglementările în vigoare pentru salariaţii instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegării şi deplasării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interes de serviciu.

Persoanele care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite şi se încadrează în muncă, potrivit legii, pot beneficia în continuare, până la finalizarea programului de formare profesională început, de serviciile de formare  profesională gratuite la care aveau dreptul dacă nu s-ar fi angajat.

*Actele necesare înscrierii la cursurile de formare profesională:

– Recomandare de la compartimentul de consiliere A.J.O.F.M. Alba,
– Certificat de naştere original și copie
– Buletin/carte de identitate original şi copie
– Acte studii original şi copie
– Adeverinţă medicală de la medicul de familie, cu menţiunea: „Apt pentru meseria…”
– Certificat de căsătorie original şi copie (dacă este cazul)

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul AJOFM Alba – telefon 0258831137 sau la sediul Centrului de Formare Profesională a Adulţilor Blaj – telefon 0725225880.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale La Târgul de cArte Alba Transilvana, care are loc pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia participă și caricaturistul brăilean Costel Pătrășcanu. Expoziția sta constă în desene pline de umor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea