Rămâi conectat

Actualitate

AJFP Alba: 25 februarie – termen pentru depunerea Declaraţiilor 392 şi 393, privind TVA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba informează contribuabilii asupra obligaţiilor declarative anuale privind TVA. Astfel, contribuabilii vizaţi trebuie să depună 392 şi 393, până în data de 25 februarie a.c., inclusiv.

Persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie 2013, erau înregistrate în scopuri de TVA,  a căror cifră de afaceri efectiv realizată la acea dată este inferioară sumei de 220.000 lei, au obligaţia să depună formularul 392A “Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2013″.

Nu se depune formularul 392A dacă persoanele impozabile nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul 2013, în interiorul ţării.

Persoanele impozabile care la data de 31 decembrie 2013 nu erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri realizată la acea dată, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 de lei, au obligaţia să depună formularul 392B “Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul 2013″.

Nu se depune formularul 392B daca persoanele impozabile nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul 2013, în interiorul ţării şi /sau achiziţii efectuate în ţară.

Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care realizează operaţiuni scutite fără drept de deducere cu excepţia celor prevăzute în mod expres în lege, nu au obligaţia depunerii formularului 392B  “Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii si achizitiile efectuate în anul 2013″.

Persoanele impozabile care la data de 31 decembrie 2013 erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 153 din Codul fiscal, care, în cursul anului precedent au prestat servicii de transport rutier international de persoane, cu locul de plecare din România, au obligaţia să depună formularul 393 “Declaraţie informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul….”.

Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2013 este până la data de 25 februarie 2014, inclusiv.

Aceste declaraţii în format hârtie, însoţite de formatul electronic se depun la registratura organului fiscal competent sau  la poştă, prin scrisoare recomandată.

Formatul electronic se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice, pus la dispoziţie, gratuit, de unităţile fiscale sau care poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală secţiunea Asistenţă contribuabili/ Formulare şi programe utile/ Declaraţii fiscale/ Declaraţia informativă 392/393 (pentru an 2013).

Modelul şi conţinutul formularelor 392A, 392B, 393 precum şi instrucţiunile de completare a acestora sunt reglementate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală  nr. 93/2014.

Informaţii detaliate se pot obţine la compartimentul Servicii pentru Contribuabili al AJFP Alba, tel. 0258-819825 sau la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor judeţene ale finanţelor publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea