Rămâi conectat

Curier Județean

AIUD: 500 de lei amendă pentru apel nejustificat la 112 – Un bețiv a chemat jandarmii pentru că i-a dispărut… berea din sticlă!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat a fost sancţionat contravenţional de jandarmii din Aiud pentru că a apelat nejustificat numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă, 112. Voia să afle circumstanţele în care i-a dispărut… berea din sticlă.

Este cazul unui bărbat în vârstă de 34 de ani, domiciliat în comuna Ungheni, judeţul Mureş, care miercuri, 17 septembrie, la ora 23.40 a apelat 112 şi a solicitat ajutor deoarece, spunea acesta, fusese victima unui furt. Imediat un echipaj de jandarmerie a fost direcţionat pentru a oferi sprijin apelantului şi a luat contact cu acesta în aproximativ cinci minute. Se afla într-un local situat pe strada Horea din municipiul Aiud, localitate pe raza căreia locuieşte fără forme legale şi, sub influenţa vădită a alcoolului, le-a cerut jandarmilor să afle … cine i-a băut berea.

Jandarmii i-au explicat că situaţia dânsului nu constituie o urgenţă, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că bărbatul nu este la prima abatere de acest fel, el mai fiind sancţionat pentru astfel de fapte. Ca şi în precedentele cazuri i-au fost expuse situaţiile în care este îndreptăţit să apeleze 112, iar la final a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei.

”Potrivit www.112.ro, ”este o situaţie de urgenţă atunci când se impune intervenţia Poliţiei (Jandarmeriei), Pompierilor şi Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea şi mediul”, iar pentru a aprecia corect dacă o situaţie este de urgenţă, cetăţeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare ”este nevoie de asistenţa IMEDIATĂ  a Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul?”

Cu toate acestea, sunt cetăţeni care nesocotesc această regulă, apelează abuziv numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă şi creează o situaţie de risc pentru cei care au întradevăr nevoie de ajutor. Pentru descurajarea acestor atitudini, cadrul legislativ prevede sancţiuni contravenţionale şi nu de puţine ori jandarmii au apelat la măsuri punitive”, precizează Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea