Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Adrian Teban: De ce România lucrului bine făcut se vede mai bine din afara ţării?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cozile interminabile de români dornici să voteze, chiar dacă se află la mii de kilometri de casă, mesajele de satisfacţie primite de la cugirenii care au reuşit să pună ştampila după ore lungi de aşteptare, precum şi cele de supărare venite din partea celor jigniţi de un sistem care nu le permite să voteze schimbarea, ne determină să ne întrebăm: de ce România lucrului bine făcut se vede mai bine din afara ţării?

Adrian TebanProbabil că propaganda politică dirijată de către PSD-ul lui Victor Ponta răzbate mai greu dincolo de graniţele ţării. Cei care trăiesc realitatea zilnică a ţărilor dezvoltate văd mult mai clar incapacitatea PSD-ului de a duce, după 25 de ani de democraţie, o campanie normală. Pe românii din diasporă acuzaţiile defăimătoare la adresa lui Klaus Iohannis, imaginile de-a dreptul obsedante rulate de anumite televiziuni aservite PSD-ului îi convinge o dată în plus că în România lucrurile trebuie să se schimbe. De la mii de kilometrii de ţară, ei văd mai bine România normală a lui Klaus Iohannis pentru că sunt mai puţin supuşi manipulării şi dezinformării, pentru că asupra lor nu se fac presiuni, aşa cum se fac asupra cetăţenilor care lucrează în societăţi de stat conduse de PSD şi care sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară dacă votează candidatul ACL.

Într-o Românie normală, votul nu poate fi dictat de culoarea politică a şefului sau a patronului, ci doar de propria conştiinţă. O Românie normală asigură condiţiile necesare ca fiecare cetăţean să îşi poată exercita dreptul la vot, indiferent unde se află în lume. Într-o Românie normală nu se tranzacţionează electoratul că la piaţă, aşa cum face în prezent PSD, împreună cu PRM şi PPDD.

Însă, România PSD-ului lui Victor Ponta este departe de a fi normală. România lui Victor Ponta îi umileşte pe românii din diasporă, ţinându-i cu orele în faţa ambasadelor, pentru ca apoi să fie scoşi afară cu poliţia statelor în care lucrează zi de zi pentru familiile rămase acasă. Stând la cozi interminabile doar pentru a vota, oare s-au simţit la fel de mândri că sunt români, aşa cum se simte Victor Ponta în Palatul Victoria?

În România PSD-ului, candidatul la cea mai înaltă funcţie în stat joacă voturile românilor la ruletă, propunând trei premieri: unul pentru electoratul PSD, unul pentru cel liberal şi unul pentru servicii. PSD a demonstat încă o dată ce poate oferi acestei ţări: dispreţ faţă de electorat. Acelaşi dispreţ arătat în nenumărate rânduri şi, nu putem să nu amintim de ordonanţa migraţiei, menită să ofere premierului Ponta un avantaj în cursa prezidenţială. Această manevră jignitoare la adresa inteligenţei cetăţenilor a fost aspru taxată în comunităţile în care primarii au schimbat macazul în cele 45 de zile de traseism politic. Rezultatele obţinute de PSD la Câmpeni, Arieşeni, Vinţu de Jos, Râmeţ şi Ponor reprezintă un vot de blam pentru cei care continuă să creadă că pot câştiga prin minciună, corupţie şi manipulare.

Urmează o săptămână în care ne aşteptăm ca mizeria politică să cunoască cote înalte, întrucât Klaus Iohannis îi suflă în ceafă lui Victor Ponta, iar disperarea PSD-ului va scoate la lumină maşinăria comunistă a acestui partid. Sperăm că cetăţenii care trăiesc în ţară să vadă România normală, dincolo de manipularea la care sunt supuşi zilnic. Facem apel la oamenii care muncesc la stat să nu cedeze asupra presiunilor psd-iste, ci să voteze aşa cum doresc, pentru că acolo, în cabina de vot, intră doar ei şi propria conştiinţă. Acelaşi apel îl facem şi către credincioşii care sunt îndemnaţi să voteze pe criterii religioase de către anumite feţe bisericeşti a căror inflexibilitate este anacronică. Pe membrii şi pe simpatizanţii partidelor politice îi îndemnăm să voteze independent de jocurile pe care le fac liderii partidelor de la Bucureşti.

Într-o Românie normală libertatea de a alege reprezintă temelia democraţiei.

Prim-vicepreședinte ACL Alba, Adrian Teban


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea