Rămâi conectat

Actualitate

ADR a participat la Zilele Landului Brandenburg prezentând atracțiile turistice din Regiunea Centru

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Timp de două zile, 1 și 2 septembrie 2012, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a prezentat, pentru locuitorii din Landul Brandenburg – Germania, atracțiile turistice și potențialul socio-economic al Regiunii Centru.

Peste 100.000 de vizitatori au participat la această a XIII-a ediție a evenimentului ”Zilele Landului Branden-burg-2012” – Brandenburg Tag, iar standul Regiunii Centru, fiind amplasat chiar în zona centrală a orașului gazdă, Lübbenau, a beneficiat de o foarte bună expunere.

Informațiile au fost oferite germanilor în cadrul evenimentului ”Zilele Brandenburg 2012”, desfășurat în localitatea Lübbenau/Spreewald. Regiunea Centru, care se află la a doua participare de acest fel, a beneficiat de un stand găzduit în secțiunea specială dedicată partene-rilor landului german, lângă standurile a trei regiuni poloneze şi în imediata apropiere a centrului de presă. Delegația Cancelariei de Stat, condusă de Ministrul Președinte al Landului Brandenburg, Matthias Platzeck, a vizitat aceste standuri în cursul zilei de sâmbătă, 1 septembrie 2012.

Experții ADR Centru au prezentat publicului larg oportunitățile, atracțiile deosebite și tradițiile din regiune, expunând materialele de prezentare ale celor șase județe – Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, precum și mai multe broșuri informative furnizate de MDRT. Astfel, germanii se pot declara mai bine documentați cu privire la dezvoltarea vieții economico-sociale în Regiunea Centru, deoarece au obținut multe informații despre posibilitățile de investiții și de petrecere a timpului liber în regiunea noastră, marea majoritate a materialelor de informare și promovare fiind editate în limba germană.

Mulți locuitori și turiști din orașul german și-au manifestat dorința de a vizita România, după ce au văzut stand-urile Regiunii Centru, în timp ce o altă parte, care deja au fost în România, au subliniat  că frumusețea locurilor și ospitalitatea oamenilor îi vor face să revină cu plăcere în țara noastră. Succesul repurtat de către Regiunea Centru s-a datorat, de asemenea, atât participării și la ediția precedentă, din 2010 a acestui eveni-ment, cât și a Biroului de reprezentare a Landului Brandenburg în România, partener tradițional al ADR Cen-tru. De fapt, prin acest Birou, au fost transmise concetățenilor germani detalii ieșite din comun referitoare la atracțiile regiunii noastre, filtrate chiar de propriile lor experiențe în țara noastră.

Prin participarea la această manifestare dorim să atragem cât mai mulți turiști din Germania în regiunea noastră. De asemenea, un alt obiectiv foarte important este dezvoltarea schimbului de informații și, în același timp, de prezentare a oportunităţilor de investiții în Regiunea Centru, ca să susținem activitățile de parteneriat derulate de factorii de decizie politico-administrativă. Suntem onorați de faptul că domnul Matthias Platzeck, Ministrul Președinte al Landului Brandenburg, acordă o mare importanță relațiilor noastre bilaterale. Am iden-tificat împreună, în ultimii ani, mai multe metode prin care s-ar putea concretiza proiectele noastre viitoare, fie în domeniul dezvoltării orașelor cu centre istorice, fie în domeniul utilizării eficiente a energiilor regenerabile, precum și pe alte paliere. Prin schimbul de informații, prin promovarea oportunităților noastre și beneficiind de sprijinul partenerilor germani, vom completa informaţiile necesare pentru atragerea, în anii următori, de fonduri nerambursabile pentru dezvoltare regională”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Standul Regiunii Centru a mai fost vizitat și de către Anita Tack, ministrul Mediului, Sănătății și Protecției Sociale din Cancelaria de Stat a Landului, care, de altfel, a participat și anul trecut la o misiune eco-nomică germană în regiunea noastră. De asemenea, președintele Parlamentului Landului Brandenburg, Gunther Fritsch, dar și mulți parlamentari ai acestui land german prezenți la eveniment, au apreciat modul cum Regiunea Centru a evoluat, de la an la an și s-au bucurat că acum cetățenii germani pot să beneficieze de mai multe informații, în special turistice, privind atracțiile din regiunea noastră.

Partenerii instituționali din acest land și-au manifestat intenția de a dezvolta noi proiecte bilaterale în viitor pe baza schimbului activ dintre cele două regiuni.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea