Adolescent cercetat pentru furt, la Blaj – Este suspectat că ar fi sustras un portmoneu dintr-o mașină lăsată deschisă

Poliţiştii din Blaj l-au identificat pe un tânăr din Târgu Mureş, ca persoană bănuită de comiterea unui furt dintr-un autoturism lăsat neasigurat. Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de fapte, polițiștii recomandă cetăţenilor să-şi ia măsuri de protejare a bunurilor şi să nu lase lucruri de valoare în autoturisme, la vedere.

furt portmoneuLa data de 27 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj l-au identificat pe un minor în vârstă de 17 ani, din municipiul Târgu Mureş, care locuieşte fără forme legale în municipiul Blaj, ca persoană bănuită de comiterea unui furt, în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 26.10.2015.

ELIT

Se pare că, minorul a profitat de neglijenţa unui agent comercial care, în timp ce distribuia marfă pe raza localităţii Bucerdea Grânoasă, a lăsat portiera autoturismului neasigurată. A sustras astfel un portmoneu în care era o sumă de bani şi documente personale, iar ulterior s-a deplasat pe raza municipiului Alba Iulia unde a aruncat portmoneul cu acte, în zona unui supermarket, loc din care a fost recuperat de poliţişti.

Faţă de minor, care mai este cercetat şi în alte dosare penale pentru furturi comise pe raza municipiilor Blaj şi Aiud, a fost întocmit un nou dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale.

Mihail David - 2020

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

– Nu lăsaţi la vedere, în autoturism, bunuri de valoare, care pot reprezenta tentaţii pentru hoţi;

– Când părăsiţi autoturismul, asiguraţi portierele;

– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate corespunzător pe timpul nopţii;

– Montaţi sisteme de alarmă eficiente şi sisteme antifurt. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...