Rămâi conectat

Curier Județean

Admitere la liceu 2013 în judeţul Alba: Vezi cum se face departajarea elevilor care au media de admitere egală

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evaluare Nationala 201302Elevii din Alba care au trecut de examenul de Evaluare Naţională continuă completarea fişelor de înscriere la liceu, luni 8 iulie, la şcolile unde au terminat cursurile gimnaziale. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat vineri, cu întârziere datele privind ierarhia la Evaluarea Naţională, acest lucru îngreunând înscrierea la liceu la anumite şcoli din judeţ. În urma ierarhiei se va face repartizarea computerizată a candidaţilor în clasa a IX-a, în funcţie de opţiunea candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul, în limita locurilor din planul de şcolarizare a unităţilor de învăţământ finanţate din bugetul de stat.

Până în data de 9 iulie, elevii însoţiţi de părinţi şi diriginte vor completa fişa de înscriere, care va avea loc la sediul unităţii şcolare absolvite de către elevi. În fişa de admitere 2013 se vor completa codurile liceelor, în ordinea preferinţelor, listă care se află pe site-ul ISJ Alba. În judeţul Alba, pentru anul şcolar 2013 – 2014, sunt disponibile 123 de clase pentru elevii de clasa a 9-a, fiecare sală de curs având la dispoziţie câte 28 de locuri.

În fişa de admitere, pe lângă numele şi prenumele complet, mediile din anii de gimnaziu şi mediile de la evaluarea naţională, MEN recomandă părinţilor şi elevilor să completeze cât mai multe coduri de licee ca să fie siguri că vor prinde un loc în liceu.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;

b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

c) nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;

d) nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;

e) nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

În prima etapa de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă,  dar şi absolvenţii din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014.

În 16 iulie, la Ministerul Educaţiei va avea loc etapa de repartizare computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă.

Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi. Până  în 26 iulie, elevii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceul la care au fost admişi.

A doua etapă de admitere la liceu va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea