Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Administrațiile municipiilor din România pot solicita finanțare europeană pentru instalarea de Wi-Fi gratuit în spațiile publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lansarea primei cereri de proiecte prin programul ”WiFi4EU” a fost anunțată de Comisia Europeană. municipalitățile din Uniunea Europeană (UE), implicit și din România, vor putea solicita finanțare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless, se arată într-o informare a Reprezentanței CE la București.

Potrivit sursei citate, în această rundă vor fi acordate bonuri valorice de 15.000 euro fiecare pentru primele 2.800 de municipalități, urmând să fie distribuite minimum 15 bonuri pentru fiecare stat-membru în parte pe baza principiului ”primul sosit, primul servit”. Bonul valoric poate fi utilizat pentru instalarea de puncte de acces gratuit la Wi-Fi în spații publice: parcuri, piețe și clădiri publice, biblioteci, muzee și centre de sănătate.

Pentru a solicita finanțare, municipalitățile trebuie să urmeze o serie de etape, precum: să fie deja înregistrate pe platforma online wifi4eu.eu, sau să se înregistreze pe aceasta, până în 7 noiembrie, la ora 14:00, iar odată cu deschiderea oficială a cererii de proiecte, în perioada 7 noiembrie, ora 14:00 – 9 noiembrie, ora 18:00, să se conecteze și să depună candidatura pe wifi4eu.eu.

Până în prezent, la nivelul UE, s-a înscris una din cinci municipalități. În următorii doi ani, vor mai urma alte trei cereri de proiecte, iar în total, până în anul 2020, vor fi alocate 120 milioane de euro pentru până la 8.000 de municipalități din UE.

Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în acelați spațiu public.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea