Rămâi conectat

Politică Administrație

Aderarea Municipiului Alba Iulia la EDEN Network – o oportunitate de creştere a vizibilităţii patrimoniului local la nivel european

Publicat

în

Municipiul Alba lulia are posibilitatea de a-și crește gradul de promovare a potenţialului turistic din teritoriu prin aderarea la Asociaţia Europeană a Reţelei Destinaţiilor Europene de Excelenţă – EDEN NETWORK. Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi spus spre aprobarea Consiliului Local, participarea în cadrul asociaţiei va contribui semnificativ la creşterea vizibilităţii patrimoniului cultural al Municipiului Alba lulia şi la creşterea numărului de turişti care vor alege oraşul Alba lulia ca destinaţie turistică.

Statutul de membru al asociaţiei va avea un impact pozitiv asupra numărului de turişti din Europa şi întreaga lume care aleg Municipiul Alba lulia ca destinaţie de vacanţă. De asemenea, orașul va beneficia de exemple de bune practici în promovarea turismului local din partea unor ţări cu tradiţie în domeniul turismului ca Franţa, Italia, Spania, etc. şi totodată va putea dezvolta parteneriate transnaţionale în cadrul unor proiecte care să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunităţii locale”, spun inițiatorii proiectului.

Municipiul Alba Iulia a câştigat în data de 1 iunie 2012, titlul de Destinaţie Europeană de Excelenţă conferit de Comisia Europeană şi a fost premiat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pe data de 15 noiembrie anul curent la ROMEXPO Bucureşti, cu ocazia organizării Târgului de Turism al României. Această recunoaştere Europeană legitimează oraşul să devină un promotor al culturii şi istoriei României şi să participe activ la promovarea diversităţii culturale a statelor membre UE, alături de alte oraşe europene încărcate de cultură şi istorie care urmăresc conservarea şi reabilitarea patrimoniului cultural şi creşterea vizibilităţii patrimoniului local la nivel european.

Electrica Furnizare Discount

Eforturile Primăriei Municipiului Alba Iulia în vederea creşterii potenţialului turistic al ”celeilalte capitale” au fost recompensate de această recunoaştere iar în acest context, se doreşte dezvoltarea unor măsuri integrate ale autorităţilor publice locale care să genereze creşterea numărului de turişti în oraș„, se arată în raportul de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre.

Pentru a creşte vizibilitatea la nivel european a destinaţiilor de excelenţă, Comisia Europeană a propus o serie de recomandări în ceea ce priveşte datoria fiecărei destinaţii de a întreprinde acţiuni individuale pentru stimularea creşterii vizibilităţii destinaţiilor premiate, care să însoţească promovarea asigurată pe site-ul Comisiei Europene şi anume, asocierea destinaţiilor într-o manieră sustenabilă, focusată pe rezultate concrete.

Implicarea comunităţii locale în acţiunile întreprinse de asociaţia europeană nonprofit EDEN NETWORK care reuneşte mai multe destinaţii câştigătoare EDEN cu scopul de a uni forţe, energii şi pasiune pentru dezvoltarea turismului sustenabil la nivelul Uniunii Europene reprezintă o oportunitate de a creşte vizibilitatea Municipiului Alba Iulia la nivel internaţional. Destinaţiile Europene de Excelenţă, care ulterior titlului oferit de Comisia Europeană se alătură Asociaţiei EDEN Network, beneficiază de un cadru legitim pentru generarea de parteneriate şi colaborări cu alte destinaţii de excelenţă „acreditate” şi de oportunitatea de a promova destinaţia la nivelul statelor membre UE într- un mod constant şi sustenabil.

De asemenea, un alt beneficiu al statutului de membru al acestei asociaţii îl reprezintă oportunitatea de a beneficia de o promovare constantă pe site-uri de mare interes pentru turişti din toată lumea, precum site-ul Friend’s Nature Association (Asociaţia Prietenilor Naturii ) http://wvwv.nfi.at/index.php?option=com_content&task=view&id=425&Itemid=29&lang=en, care are peste 500 000 vizualizări, sau site-ul www.responsibletravel.com care reprezintă unul din cele mai importante instrumente online folosite de turişti pentru a-şi planifica vacanţele.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii locali, municipalitatea se angajează să aloce suma de 100 euro reprezentând taxa unică de aderare care se plăteşte o singură dată de către fiecare membru, odată cu aderarea la Asociaţie și se angajează să previzioneze şi să furnizeze din bugetul local suma de 400 de euro anual, reprezentând cotizaţia anuală pentru membrii asociaţiei.

Publicitate

Politică Administrație

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm ALBA, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Publicat

în

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm Alba, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Premierul Florin Cîţu a prezentat sâmbătă, la Tulcea, unele dintre obiectivele sale pentru viitoarele alegeri locale, enumerând mari localităţi unde PNL a pierdut alegerile trecute sau sectoare ale Capitalei, dar şi Primăria Generală, unde a fost susţinut Nicuşor Dan.

Florin Cîţu a declarat că nimeni nu a dat mai mulţi bani de la buget decât PSD-ul şi nu a cheltuit mai mulţi bani „degeaba”, premierul încurajând liberalii să facă performanţă.

„Oamenii au înţeles un aspect: acolo unde un primar are performanţă, mai primeşte un mandat, acolo unde vine cu pomeni, cu ajutoare sociale, cu tot felul de programe susţinute prin tot felul de ministere, cu tot felul de subvenţii, aţi văzut că nu merge mai departe. Primarii liberali care au făcut performanţă, peste tot în ţară şi-au reconfirmat mandatele şi au fost aleşi de oameni. Asta înseamnă liberalism, asta vrem noi să facem: vrem să facem România liberală”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea.

Electrica Furnizare Discount

Premierul, candidat la şefia PNL, a arătat care sunt obiectivele sale pentru următoarele alegeri locale, pronunţând numele unor mari localităţi unde PNL nu a câştigat alegerile, dar şi pe cele ale sectoarelor Capitalei şi Primăria generală a Bucureştiului, unde PNL a susţinut un candidat din afara partidului.

„Contează foarte mult să înţelegem că 25 septembrie nu este un final, este, de fapt, un început. Un început pentru Partidul Naţional Liberal care trece într-o nouă etapă, o etapă unde trebuie să devenim cel mai mare partid politic din România. Doar aşa putem să implementăm liberalismul. Şi în acelaşi timp trebuie să ne recâştigăm electoratul nostru tradiţional, electoratul care crede în proprietatea privată care este sfântă şi în antreprenor care este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum. Şi pentru asta va trebui să ne întoarcem să recâştigăm municipiile, oraşele.

Vreau că câştigăm Craiova, vreau să câştigăm din nou Braşov, vreau să recâştigăm Timişoara, Alba, vreau să luă sectoarele 3,4, 5, dar şi sectorul 1 şi 2. Vreau să luăm Primăria Generală (a Capitalei – n.r.). Vreau să luăm, pentru că am arătat românilor că doar prin liberalism putem să dezvoltăm România şi este normal ca toţi românii să beneficieze de pe urmele liberalismului”, a mai afirmat Florin Cîţu.

sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Publicat

în

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Milioanele de români din diaspora nu mai trebuie să prezinte copii xerox după documente atunci când au nevoie de servicii consulare. Un comunicat al Ministerului de Externe anunță că măsura este deja în vigoare din 20 iulie.

Astfel, românii care merg la un consulat și depun o cerere nu trebuie să mai anexeze și copii ale documentelor originale solicitate, așa cum era până acum. Acestea vor fi făcute pe loc de personalul consular, așa că solicitanții de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghișeu, doar documentele în original.

Citește și: Ce trebuie să știe românii care se întorc din concediile din străinătate?

Ministerul de Externe spune că este o măsură menite să reducă din birocrație și să reducă arhiva consulară în format clasic, documentele urmând să fie păstrate pe suport electronic, cu respectarea normelor legale în domeniu.

Electrica Furnizare Discount

Românii din străinătate sunt încurajați să nu mergă fizic la ghișeu, ci să-și încarce cererile și documentele în format electronic, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Citește mai mult

Politică Administrație

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Publicat

în

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Avocatul a precizat că plângerea penală îl vizează şi pe premierul Florin Cîţu, pentru instigare la abuz în serviciu, deoarece acesta este singurul care a profitat de pe urma acelui document. „Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a indicat el.

”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai declarat Toni Decean.

Pe de altă parte, avocatul a explicat că există asemănări, dar şi diferenţe între acest caz şi cel al fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea, condamnat pentru angajarea a două consiliere de la DGASPC Teleorman la sediul partidului.

„Există nişte diferenţe substanţiale, care ar consta în faptul că, din ceea ce ştiu eu, în cazul Dragnea cele două angajate nu au prestat deloc muncă la Direcţia Copilului, unde erau angajate, au semnat în fals pontaje şi alte documentele şi de fapt s-au aflat la sediul PSD. În cazul de faţă, doamna consilier de stat era la sediul Guvernului şi ea a lucrat efectiv acolo. O asemănare ar fi că, în ambele cazuri, vorbim de un angajat al statului, un funcţionar public, care se implică într-o luptă politică”, a spus avocatul.

La rândul său, un reprezentant al Comunităţii Declic a declarat că este trist faptul că procurorii nu s-au sesizat în acest caz şi trebuie ca acest lucru să îl facă cetăţenii.

„Ne-am fi aşteptat ca procurorii DNA să se sesizeze. Când am văzut că nu o fac, atunci ne-am consultat cu avocaţii noştri şi am decis să mergem mai departe. Mi se pare trist că, într-o ţară în care atât de mulţi am luptat pentru o justiţie independentă, încă trebuie să facem noi, cetăţenii, astfel de sesizări, mai ales când este vorba de înalţi demnitari ai statului”, a declarat reprezentantul Declic.

Mioara Costin a fost eliberată săptămâna trecută, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Plecarea acesteia vine după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului în campania pentru alegerile interne din PNL.

Chestionat pe această temă, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu a explicat: „Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, a spus atunci Cîţu.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare