Rămâi conectat

Actualitate

Activitatea localurilor care încalcă regulile anti-COVID ar putea fi suspendată DIRECT. ”Avem cadrul legal. Se poate întâmpla de azi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a găsit cadrul legal pentru ca activitatea restaurantelor, a teraselor și a celorlalți operatori economici care nu respectă restricțiile anti-COVID să fie suspendată. Astfel, nu mai este necesară așteptarea modificării legii, așa cum a declarat ministrul de interne, Lucian Bode.

Lucian Bode a anunțat luni dimineață că va propune modificarea legii privind prevenirea și combaterea efectelor epidemiei COVID pentru suspendarea activităților unui agent economic după ce a avut „una, două, trei sancțiuni”.

Dar prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat astăzi, 25 martie, că „nu mai așteptăm acea propunere” întrucât „avem cadrul legal existent”, iar măsurile pot fi luate chiar de azi.

„Am colaborat bine cu instituțiile din MS, INSP, am convenit că e cadrul legal. Vor fi controale care se vor desfășura în comun poliție – Inspecția Sanitară – și se va lua măsura suspendării activității agenților economici care nu se conformează”, a explicat Alin Stoica.

”Există o lege care să permită să le suspendăm activitatea. Asta se poate întâmpla de azi. Activitatea de control vizează deja agenții economic despre care știm deja că nu s-au conformat și care au antecedente.”
-a declarat prefectul Alin Stoica

Autoritățile pot decide astăzi noi restricții în București. Printre măsurile propuse pentru aprobare în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență se numără limitarea numărului clienților în magazine, declararea programului de lucru, interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise, precum afterschool-uri, și închiderea locurilor de joacă pentru copii în parcuri.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea