Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Acțiunea ”Foc de artificii”, în Alba: Poliţiştii au confiscat peste 3.200 de articole pirotehnice, jumătate fiind deținute ilegal de un bărbat din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile prevăzute în cadrul acţiunii naţionale „Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoane fizice şi juridice.

Săptămâna trecută, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni şi au confiscat peste 3.200 de articole pirotehnice.

În perioada 30 noiembrie – 7 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au efectuat 16 acţiuni şi controale la societăţi comerciale şi în pieţe, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind deţinerea şi comercializarea de articole pirotehnice.

În această perioadă, au fost constatate 7 infracţiuni şi au depistat 7 persoane fizice şi juridice neautorizate, efectuau operaţiuni cu articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens.

Totodată, au fost confiscate 3.227 de articole pirotehnice, în valoare de 500 de lei şi a fost aplicată o sancţiuni contravenţională, în valoare de 6.000 de lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Controalele poliţiştilor vor continua.

Exemple:

În urma unui control efectuat în talciocul din Alba Iulia a fost identificat un bărbat ce oferea spre vânzare articole pirotehnice din categorie F1, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, iar poliţiştii au ridicat de la acesta, în vederea confiscării, 1.560 articole pirotehnice.

Miercuri, 6 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Blaj.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat că societatea oferea spre vânzare, fără a deţine autorizaţie, articole pirotehnice din categoria F1.

Şi în acest caz a fost întocmit dosar  penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi au fost ridicate, în vederea confiscării, 1.560 articole pirotehnice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea