Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Acțiune de verificare a conducătorilor de autobuze şi microbuze, desfășurtă de polițiștii rutieri ai județului Alba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acțiune de verificare a conducătorilor de autobuze şi microbuze, desfășurtă de polițiștii rutieri ai județului Alba

În această dimineață, polițiștii rutieri din judeţul Alba au verificat 187 de autovehicule destinate transportului public de persoane. Toţi conducătorii de autobuze şi microbuze au fost testaţi cu aparatul etilotest. Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba, pentru creşterea siguranţei rutiere, vor continua.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Azi, 13 ianuarie 2023, în intervalul orar 06,30 – 09,30, polițiștii rutieri din judeţul Alba au acționat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane, inclusiv a celui special destinat elevilor.

Au fost verificate 187 de microbuze și autobuze care efectuau curse regulate sau ocazionale de persoane, iar polițiștii au constatat 17 abateri de natură contravențională, toate la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Șoferii de microbuze şi autobuze, controlaţi în cadrul acestei acţiuni, au fost testaţi cu aparatul etilotest. Niciunul nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Activitatea s-a desfășurat în continuarea acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri, în vederea creșterii siguranței transportului de persoane.

Astfel, la data de 12 ianuarie 2023, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune ce a avut ca scop verificare modului în care este respectată legislația rutieră și cea specifică transportului de persoane, în regim taxi dar și combaterea transportului ilegal de persoane.

Cu ocazia acestei acțiuni, au fost controlate 93 de autovehicule, iar, pentru nereguli constatate, față de 27 de taximetriști a fost luată măsura sancționării contravenționale. Dintre amenzi, 55 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, iar 9 pentru nerespectarea prevederilor Legii 38 din 2003 privind taximetria.

Totodată, au fost identificați 6 conducători auto care desfășurau activități de taximetrie, fără a deține autorizație.

Aceștia au fost sancționați contravențional, în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind taximetria, iar complementat sancțiunii, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 14.425 lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește că, în conformitate cu articolul 7 alin. 2 din Lg 38/2003- este interzis transportul public, contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deține pentru acesta autorizație taxi valabilă.

În cazul constatării, în mod repetat, a unor fapte de transport ilegal de persoane, împotriva conducătorului auto este luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă de la 1.000-5.000 lei, iar ca măsură complementară se dispune suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculului, pe o perioadă de 6 luni, fiind reținute, pe loc, plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

Totodată, polițiștii atrag atenția celor care obișnuiesc să circule, în calitate de pasageri, cu astfel de autovehicule, cu privire la riscurile la care se expun și le recomandă să opteze pentru mijloacele de transport public autorizate.
Acțiunile pentru creșterea siguranței rutiere vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea