Rămâi conectat

Sport

Achiziție de marcă pentru Unirea Alba Iulia: Bogdan Bucurică revine la gruparea din Cetatea Marii Uniri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Pauza competițională forțată de pandemia de coronavirus a avut însă și efecte pozitive, cel puțin în cazul divizionarei terțe Unirea Alba Iulia. Astfel, “alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri și-au revenit din punct de vedere financiar, depășind momentele critice, după încasarea banilor din Arabia Saudită, de la Al Ahli, procent cuvenit în contul transferului lui Nicolae Stanciu. Ba mai mult, în această perioadă, oficialii uniriști sunt foarte aproape să-l înregimenteze pe experimentatul apărător stânga Bogdan Bucurică, care se și antrenează deja, online, în această perioadă, sub comanda lui Mihai Manea, după ce, încă din tur s-a pregătit alături de Selagea și compania, în așteptarea revenirii pe gazon.

Bogdan este un jucător de care avem mare nevoie. Un băiat de caracter, un fotbalist experimentat, care ne poate ajuta mult în acest retur, în bătălia pentru evitarea retrogradării”, a spus antrenorul Mihai Manea.

*Revine pe gazon după un accident grav

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani nu a mai jucat din decembrie 2018, de aproape un an și jumătate, motivul fiind un accident rutier ce i-a cauzat probleme la coloană, o adevărată dramă. De altfel, în primăvara anului trecut, coechipierii de la  FC Voluntari, club unde era legitimat, i-au dedicat victoria din Liga 1, de pe teren propriu, cu FC Botoșani. Originar din Dâmbovița, Bucurică s-a stabilit în Alba Iulia după căsătoria cu Cristina Bratu, fiind practic albaiulian prin adopție.

Jucătorul de picior stâng va începe, după 7 ani, a doua aventură din carieră în tricoul Unirii Alba Iulia, pe care l-a mai îmbrăcat în perioada 2007-2013, răstimp în care a și promovat în Divizia A. Ulterior a evoluat numai pe prima scenă și a adunat 183 de meciuri, la Concordia Chiajna (2013-2016 și 2017-2018), CSU Craiova (6 luni, în 2017) și FC Voluntari (2018-2019), marcând două goluri în eltă, între care unul pentru Unirea Alba Iulia (în jocul cu Unirea Urziceni, din 2010, 1-2, pe “Cetate”).

În urmă cu un deceniu, pe când era la Unirea Alba Iulia a ratat un transfer în Bundesliga, la Koln, care oferea un milion de euro, însă mutarea a căzut din cauza unei accidentări (operație la genunchiul stâng, ruptură de menisc și ligamente).

Sunt în regulă din punct de vedere fizic și nu vor fi probleme să ne înțelegem. Vreau să joc iar pentru Unirea Alba Iulia, club unde am cunoscut mari satisfacții, dar totul depinde de cum și când se va termina această nebunie. Îmi doresc mult să revin, să pot să juca iar fotbal”, a spus experimentatul jucător.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea