Rămâi conectat

Curier Județean

Accident de muncă mortal, în timpul lucrărilor la un pod situat între Ocna Mureș și Unirea UPDATE

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un bărbat de 43 de ani a decedat luni, 30 iulie, în timp ce efectua lucrări la un pod peste Mureș, în zona dintre orașul Ocna Mureș și comuna Unirea.

Accidentul de muncă este investigat acum de polițiști și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba. Nu se știe încă dacă victima avea forme legale de angajare sau dacă erau îndeplinite normele de protecție a muncii.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, bărbatul era angajatul unei firme care realiza lucrări de dezafectare la pod. La momentul accidentului, acesta tăia cu un flex una dintre componentele podului. Bărbatul se pare că nu a apreciat corect unde trebuia să facă secţiunea, s-a dezechilibrat și a fost catapultat de pe pod, izbindu-se mortal de sol.

Precizări ITM Alba:

– barbatul era angajat cu forme legale si nu a existat nici o suspiciune in acest sens,
– nu era vorba de un pod peste mures, ci de o structura tehnologica peste mures, pe care erau montate tevi de transport tehnologic:
– structura metalica era de dimensiuni in care era imposibil de a se taia cu flex, taierea sa facut prin sistem sudura oxiacetilenica
– barbatul nu s-a dezechilibrat, intreaga structura care avea o greutate de cateva tone, a cazut dupa taierea partiala a acesteia si l-a antrenat si pe accidentat.

UPDATE raport IPJ Alba: „La data de 30.07.2012, orele 12,05 poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea, au fost sesizaţi cu privire la faptul că la podul metalic de peste Mureş, situat în locul numit Batale din comuna Unirea, un bărbat care executa lucrări de demontare a acestuia, a căzut şi s-a accidentat.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că M.G., de 43 de ani, din Alba Iulia, angajat al unei firme din Alba Iulia, în timp ce executa lucrări de demontare a structurii metalice a podului, a tăiat grinzile de susţinere ale acesteia, amplasate pe pilonul de beton de pe malul drept al cursului râului Mureş iar ca urmare a efectului de frângere, acesta a fost aruncat între elemente metalice aflate pe malul râului.

În urma leziunilor suferit bărbatul a decedat la locul producerii accidentului.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti împreună cu reprezentaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest accident.”

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea