Rămâi conectat

Sport

Abia acum începe greul pentru formația lui Manuel Rodriguez! Vineri, la Sf. Gheorghe, în sferturile Cupei României, CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Formația din Cetatea Marii Uniri este în fața celei mai dificile perioadă din această stagiune, atât ca și importanță a jocurilor, cât și ca densitate a jocurilor. Pentru baschetbalistele de la CSU Alba Iulia urmează un interval extrem de încărcat, fiind angrenată pe trei fronturi, în ordine, Cupa României, Final Four-ul CEWL (3-4 martie, la Brașov) și turneul 6-9 (16-18 martie). Astfel, până la finele lunii viitoare, studentele au sigure nouă partide oficiale, iar în funcție de performanțele înregistrate pot fi cu două în plus. Totul începe zilele acestea, turneul Final 8 Cupa României, programat la Sfîntu Gheorghe, pe “Arena Sepsi”, în perioada 22-25 februarie. “Luna ianuarie a fost una grea, cu multe probleme pentru noi, dar continuăm să muncim pentru a rezolva aceste chestiuni. În Cupa României, o competiție interesantă și atractivă, vom întâlni una dintre favoritele la trofeu. CSM Satu Mare este puternică, cu un buget mult mai mare, iar cu o noua jucătoare va fi cu atât mai greu. Ne gândim doar la primul meci, luăm totul pas cu pas”, a declarat Manuel Rodriguez, antrenorul spaniol al CSU Alba Iulia.

*CSM Satu Mare, dublu oponent!

CSU Alba Iulia (penultima în ierarhia sezonului regulat) întâlnește mâine în sferturile de finală pe CSM Satu Mare (ocupanta locului secund), partida disputându-se vineri, 23 februarie, de la ora 20.00 (în direct pe FRB TV și www.prosport.ro). Sătmărencele sunt în două rânduri obstacolul din calea performanțelor dorite de CSU, partida din cupă fiind reeditată în semifinalele Ligii Europei Centrale, iar duelul se poate extinde și în play-off, dacă CSU reușeste să urce pe poziția a 7-a. În efectivul advers sunt două foste echipiere ale “alb-albastrelor”, Taneisha Harrison și Alexandra Uiuiu, dar și nou-venita Brittany Denson, obiectivul formației din Nord, favorită în compania universitarelor, fiind calificarea în finala Cupei României. În sezonul regulat combatantele și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând pe teren propriu (79-63 la Satu Mare, 85-81 la Alba Iulia). De atunci însă, cu excepția victoriei sigure de la Tg. Mureș, CSU Alba Iulia a regresat teribil: un “ianuarie negru”, cu 5 eșecuri din tot atâtea jocuri în Liga Națională (a coborât pe penultima poziție, de pe locul patru) și un unic succes din 7 partide susținute (în prelungiri, cu Olimpia Brașov, în Liga Europei Centrale). Totul a mers prost, inclusiv o depunctare din pricina erorii de la Tg. Mureș, totul culminând cu plecarea recentă a Anei Radovic la Olimpia Brașov, o jucătoare exponențială în prima parte a sezonului, motiv pentru care oficialii albaiulieni caută de zor o baschetbalistă din Europa, pentru completarea lotului, o misiune dificilă!

În continuare vă prezentăm programul Final 8 Cupa României: *sferturi, joi, 22 februarie: SCM Timişoara – Olimpia Braşov (joc 4, ora 17.15), “U” Cluj-Napoca – Sepsi Sf. Gheorghe (joc 1, 20.00); vineri, 23 februarie: ICIM Arad – CSBT Alexandria (joc 2, ora 17.15),  CSM SATU MARE – CSU ALBA IULIA (joc 3, 20.00); *semifinale, sâmbătă, 24 februarie: învingător joc 1 – învingător joc 4 (17.15), învingător joc 2 – învingător joc 3 (ora 20.00); *finala, duminică, 25 februarie, ora 17.30.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea