A vrut să “ bea în linişte ”, departe de ochii soţiei, dar l-au amendat Jandarmii – Bărbat din Sebeș sancționat pentru consum de alcool în public

Anul acesta, prima persoană sancţionată de jandarmi pentru că a consumat alcool în spaţiul public este din Sebeş. Este vorba de un bărbat care dorea să “ bea în linişte ”, departe de ochii soţiei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn echipaj de jandarmerie, aflat în misiune de patrulare pe strada Gheorghe Şincai din municipiul Sebeş, a observat un bărbat care bea bere dintr-un pet de 2,5 l, încălcând astfel prevederile legale care interzic consumul de alcool pe spaţiul public. S-a întâmplat marţi, 5 aprilie, la ora 20.10, iar vinovatul a fost identificat ca fiind un localnic în vârstă de 41 de ani. Acesta şi-a justificat fapta prin aceea dorea să “ bea în linişte ” deoarece soţia sa nu este de acord ca el să consume alcool în casă şi-l “cicăleşte” ori de câte ori încalcă interdicţia. A fost îndrumat să folosească serviciile specializate oferite de unităţile în care distribuirea şi consumul de alcool sunt permise, fiind totodată sancţionat contravenţional cu avertisment scris.

Având în vedere încălzirea accentuată a vremii şi incidenţa mai mare a consumului de alcool în spaţii publice neautorizate în aceste condiţii, reamintim că, potrivit prevederilor legale, reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei consumul de băuturi alcoolice pe drumuri publice, în parcuri, stadioane şi terenuri sportive, în instituţii culturale, săli de spectacole sau unităţi economice. De asemenea, este interzis în toate mijloacele de transport în comun, autogări şi gări, indiferent dacă sunt de stat sau private. Totodată, atenţionăm că echipajele de jandarmerie vor acţiona ferm atât pentru prevenirea cât şi pentru combaterea consumului de alcool în public. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...