Rămâi conectat

Actualitate

A fost modificat protocolul pentru tratamentul COVID-19. Un medic pediatru avertizează: „Folosirea antibioticelor poate să inducă complicaţii realmente ameninţătoare de viaţă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma modificării protocolului de tratament pentru COVID-19, antiinflamatoarele ajută în tratarea infecției, însă trebuie acordată o atenție sporită antibioticelor. Pediatrul Mihai Craiu avertizează că aceste medicamente fac mai mult rău decât bine.

„S-a dovedit că antiinflamatoarele nu sunt dăunpătoate la COVID. Într-un studiu făcut de medicii de la Londra şi în care se foloseşte un tip anume de ibuprofen, s-a dovedit că acesta este chiar benefic în tratamentul infecţiei cu Sars Co-V 2, pentru că acele complicaţii medii şi severe ale bolii sunt mai degrabă inflamatorii”, a clarificat medicul pediatru Mihai Craiu, vineri, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Întrebat ce trebuie să ştie părinţii despre antiinflamatoare în cazul copiilor, medicul a lămurit.

„Mesajul pentru părinţi este `Cei care foloseaţi cu succes înainte de pandemie la copiii dvs ibuprofen, puteţi să-l folosiţi şi acum. Nu există niciun risc suplimentar`”, a precizat doctorul Craiu.

Totuşi, medicul atrage atenţia că antiinflamatoarele se administrează copiilor care au febră numai atunci când este necesar.

„Dacă copilul are febră şi stare generală proastă, dureri sau suferă, primeşte antitermic. Dar dacă copilul se joacă, mănâncă, este exact ca şi în ziua precedentă, când nu avea febră, nu trebui tratat musai şi în niciun caz după un program foarte riguros.

Simptomaticele, toate, sunt destinate combaterii unor simptome care ne fac rău.

Din punct de vedere strict biochimic şi imunologic, febra e necesară. Noi trebuie să o combatem, când ne face rău”, a explicat pediatrul Mihai Craiu.

O altă atenţionare importantă a medicului se referă la antibiotice, cele care apar şi în protocolul pentru tratamentul COVID.

Această clasă de medicamente trebuie folosită cu mare atenţie şi numai atunci când chiar este nevoie. În plus, recomandarea de antibiotice se face la sfatul medicului, şi nu acasă, aşa cum mai procedează unii părinţi.

Mai mult, antibioticele nu omoară coronavirusul şi niciun alt virus, ci doar bacteriile, explică dr. Craiu.

„Protocolul cel nou are mai multe puncte, în care spune că utilizarea unui antibiotic la pacientul asimptomatic la domiciliu nu este numai inutilă, ci este un abuz împotriva sănătăţii.

Antibioticele omoară numai fiinţe vii, ca noi, bacterii, dar virusurile nu pot fi influenţate în replicarea lor, sub nicio formă, de antibiotice.

Folosirea nediscriminatorie şi mai ales în automedicaţie a antibioticelor poate să inducă complicaţii realmente ameninţătoare de viaţă”, a atenţionat pediatrul.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea