Rămâi conectat

Actualitate

A apărut stația de încărcare ultrarapidă: Asigură unei maşini electrice necesarul pentru 400 de kilometri autonomie în doar opt minute

Publicat

în

Unul dintre exemplele prezentate de asociaţia industriei eoliene din Europa, Wind Europe, cu scopul de a ilustra avansul mobilităţii electrice, este o staţie de încărcare ultrarapidă, care asigură unei maşini electrice necesarul pentru 400 de kilometri autonomie în doar opt minute.

Să încarci maşina electrică la fel de rapid cum faci plinul la maşina cu motor diesel sau pe benzină? Acum se poate, potrivit unei prezentări din raportul Wind Europe. Compania germană Enercon, una dintre cele mai mari din sectorul energiei regenerabile, deja produce E Charger 600, o staţie de încărcare ultrarapidă a maşinilor electrice.

În varianta ideală, ea asigură încărcarea unui autoturism electric de ultimpă generaţie în opt minute, pentru o autonomie de 400 de kilometri. Staţia are patru “prize”, fiecare cu o putere maximă de 350 kW, ceea ce practic o face să funcţioneze aproape ca o benzinărie clasică, prin faptul că asigură spaţiu de alimentare practic tot timpul, iar autonomia maşinii ajunge la valori apropiate faţă de cele ale vehiculelor clasice.

Electrica Furnizare Discount

Enercon a instalat prima astfel de staţie în Germania în luna martie, şi planurile companiei vizau instalarea a 30 de staţii în acest an.

“Astfel de inovații sunt esențiale pentru introducerea e-mobilității la scară largă şi permit maşinilor alimentate cu energie electrică din baterii să fie prima opţiune pentru şoferi pentru că pot fi folosite şi pe distanţe lungi. Principala provocare pentru electrificarea transportuilor este integrarea infrastructutii de staţii puternice de încărcare în reţeaua existentă. Noile soluţii de încărcare permit reţelei să rămână în echilibru şi pot contribui la stabilitatea reţelei furnizând energie reactivă atunci când este nevoie de ea. Este un factor important pentru extinderea infrastructurii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice. Cu astfel de inovaţii, industria eoliană dezvoltă din ce în ce mai multe soluţii dincolo de business-ul ei de bază, accelerând astfel integrarea energiei obţinute din vânt ca piesă principală într-un sistem energetic fără emisii de carbon”, se arată în prezentarea Wind Europe.

Amintim că una dintre ţintele Comisiei Europene este o economie cu emisii de carbon zero la orizontul anului 2050, iar unul dintre obiectivele Acordului de la Paris este ca 51% din tot transportul la nivel european să fie electric, în condiţiile în care azi procentul este de doar 1%.

Sursa Economica.net

Publicitate

Actualitate

În ciuda tsunamiului de noi infectări COVID ministrul Educației optează pentru școală cu prezență fizică: „Învăţământul online nu este o soluţie”

Publicat

în

În ciuda tsunamiului de noi infectări COVID ministrul Educației optează pentru școală cu prezență fizică: „Învăţământul online nu este o soluţie”

Elevii din România trebuie să meargă neapărat la școală în ciuda crizei sanitare, spune ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Câmpeanu. Motivul este faptul că mulți copii trăiesc în mediul rural și nu au acces la internet de calitate, iar trecerea în online înseamnă ruperea completă de educație.

„Şcoala online nu este o variantă pentru România în acest moment. 1 din 3 copii învață în mediul rural. La nivel național, avem oficial, o acoperire de internet de 94%, însă când vorbim de un proces didactic de o minimă calitate, este nevoie de o viteză de cel puțin 100 mb/secundă. Pentru a preda online, ai nevoie de o viteză de transfer, nu numai de internet, ci de internet de calitate. Acest lucru este realizat abia în jumătate de țară. Din acest motiv, învăţământul online nu este o soluţie viabilă pentru România în acest moment. Trebuie să facem tot posibilul să păstrăm școala deschisă cu prezenţa fizică: Elevii au pierdut deja foarte mult.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă dimineață, pentru B1 TV.

Electrica Furnizare Discount

„Închiderea școlilor va fi plătită și este deja plătită pentru greșelile noastre, ale adulţilor, au plătit mult prea mult această lipsă de responsabilitate. Învăţământul online va fi o variantă viabilă când vor fi îndeplinite 5 condiţii

-Conectivitatea generalizată, suntem departe de acest obiectiv
-Disponibilitate de echipamente pentru toţi copii
-Conţinut digital pentru toate disciplinele. Nu avem în acea mai mare parte
-Profesori pregătiţi pentru predare online. Avem formați cu certificare 1 din 5 doar
-Platforme pentru evaluare. Orice proces didactic se finalizează cu evaluare”, a adăugat ministrul interimar al educației.

sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

MUNICIPIUL SEBEȘ| Ajutor pentru încălzirea locuinței în sezonul 2021-2022: Acte necesare și programul de depunere

Publicat

în

MUNICIPIUL SEBEȘ| Ajutor pentru încălzirea locuinței în sezonul 2021-2022: Acte necesare și programul de depunere

Primăria Municipiului Sebeș vă informează că începând cu data de 15 octombrie 2021, persoanele interesate pot prelua cerere / declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pe perioada sezonului rece noiembrie 2021 – martie 2022 / suplimentul pentru energie. Modelele de formulare sunt disponibile la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, situat în cartierul Aleea Lac, nr. 12, telefon: 0258-730611, 731007.

La același sediu se vor depune și toate actele necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire, de luni până joi, între orele 8.30-16.30, iar vineri între orele 08:30-14:00, termenul limită fiind data de 15 noiembrie 2021.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Au început lucrările la podul mare din Sebeș: Circulația rutieră se efectuează pe un singur sens

Publicat

în

Au început lucrările la podul mare din Sebeș: Circulația rutieră se efectuează pe un singur sens

În cursul acestei dimineți a fost restricționat traficul rutier pe podul peste râul Sebeș, care se află în lucrări de reparații. Circulația rutieră este semaforizată și se desfășoară pe un singur sens. Lucrările la podul care unește strada Valea Frumoasei de strada Augustin Bena includ reabilitarea covorului asfaltic și aplicarea de dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este de trei săptămâni. Contractul de lucrări este gestionat de SPAP Sebeș.

În ultima perioadă, în zona podului au fost realizate mai multe intervenții menite să îmbunătățească mobilitatea urbană: spart și transportat beton vechi (cca. 30 mc), cofrat și turnat beton nou (cca. 30 mc), confecționat și montat stâlpi noi de susținere (12 bucăți), demontat balustrade vechi (40 ml) și confecționarea unor noi balustrade, recondiționat și vopsit picioare balustrade vechi peste pod (192 ml), recondiționat și vopsit balustrade vechi peste pod (455 ml), recondiționat și vopsit grilaj din țeava (1388 ml).

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare