Rămâi conectat

Ştirea zilei

A apărut prima biserica a PSD din România – în satul Obreja, comuna Mihalţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În Alba, în satul Obreja al comunei Mihalț a apărut prima biserică PSD din România

După ce în urmă cu trei zile semnalam vizita electorală în parohiile județului Alba a domnului Victor OPASCHI, Secretar de Stat la Secretariatul pentru Culte, iată că primele roade au și apărut!

În satul Obreja aparținând counei Mihalț din județul Alba, a apărut prima biserică electorală, marca PSD. Astfel, pe gardul incintei ce adăpostește cimitirul din localitate și singurul lăcaș sfânt al satului, la care se execută acum lucrări de renovare, a fost arborat un benner electoral cu inscripția „Victor Ponta Președinte”.

Biserica electorala ObrejaArborarea bennerului pe gardul bisericii survine după ce, miercuri – 12 noiembrie,  domnul Victor OPASCHI, Secretar de Stat la Secretariatul pentru Culte și om de bază al PSD, fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu, a efectuat un periplu prin mai multe parohii din județul Alba, spunându-le preoților să propovăduiască în biserică doctrina PSD și să îndemne enoriașii să-l voteze pe Victor Ponta.

Deși ACL Alba a sesizat atunci opinia publică asupra acestei fapte de o lașitate și de o nerușinare strigătoare la cer, iată că, după cazul de la Satu Mare, și în județul Alba, Biserica este amestecată de PSD în campania electorală, fiind transformată în agent electoral al lui Victor Ponta.

Facem încă o dată precizarea că, în județul Alba, niciodată până acum, bioserica nu a fost amestecată în politică iar autoritățile locale și județene, prin votul consilierilor din toate partidele, au oferit acestei instituții fundamentale a societății, indiferent de cult, sprijinul lor, necondiționat de niciun fel de susținere politică.

ACL Alba va depune o sesizare legată de acest acest caz la BEJ Alba și face, încă o dată, apel public la PSD să renunțe la aceste metode bolșevice și să lase preoții și credincioșii în pace, să-și practice fiecare credința cum crede de cuviință. Biserica, indiferent de cult, este o icoană a sufletului și nu trebuie amestecată în jocurile politice pentru că așa cer interesele de moment ale unei găști disperate că va pierde.

 Biroul de presă al ACL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea