Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

A ajuns la închisoare după ce a vândut o bucată de gresie unui albaiulian în loc de un telefon mobil iphone!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A ajuns la închisoare după ce a vândut o bucată de gresie în loc de un telefon mobil • Victima este din Alba Iulia, iar infractorul are domiciliul în Prahova.

Un bărbat de 36 de ani, din județul Prahova, a fost condamnat, la Judecătoria Alba Iulia, la pedeapsa închisorii în regim de detenție după ce a înșelat un cetățean din oraș căruia i-a vândut un telefon fals. Infracțiunea a avut loc în mai 2016, iar decizia de condamnare la 6 luni de închisoare a fost pronunțată la data de 25 septembrie 2018.

Hotărârea nu a mai fost contestată, ceea ce înseamnă că inculpatul va ajunge la închisoare.

Potrivit stării de fapt stabilită de procurori, persoana vătămată a fost abordată pe o stradă din Alba Iulia de către o persoană necunoscută de sex masculin, identificată ulterior ca fiind inculpatul A. Mitică, care i-a propus să achiziționeze un telefon mobil marca iPhone 6 în schimbul sumei de 1.200 de lei.

După ce persoana vătămată a examinat telefonul și au convenit asupra prețului de 500 de lei, inculpatul i-a luat telefonul pentru a-și recupera cartela telefonică și a mai solicitat încă 100 de lei față de prețul stabilit inițial. Cumpărătorul înșelat a refuzat și au convenit în final să îi achite sumele de 50 de euro și 250 de lei în schimbul telefonului mobil, iar după ce victima a plătit prețul acceptat de inculpat a primit o husă din material textil care era blocată. Inculpatul a plecat imediat din acel loc, iar în momentul în care persoana vătămată a reușit să deschidă husa a constatat că inculpatul i-a predat o husă în care nu se mai afla telefonul mobil marca iPhone 6 examinat anterior, ci doar o bucată de gresie.

La stabilirea deciziei de condamnare cu executare, instanța a avut în vedere și criteriile referitoare la persoana și conduita inculpatului, respectiv faptul că s-a sustras de la urmărirea penală și de la judecată: în ciuda demersurilor efectuate, nu s-a reușit prezentarea inculpatului în fața instanței în vederea audierii.

”Referitor la modalitatea de executare a pedepsei, câtă vreme inculpatul s-a sustras atât de la urmărirea penală, cât și de la judecată, coroborat și cu împrejurarea că nu și-a dat acordul pentru a presta muncă neremunerată în folosul comunității, instanța reține faptul că nu va putea da eficiență nici amânării aplicării pedepsei, dar nici suspendării sub supraveghere”, se afirmă în conținutul deciziei instanței din Alba Iulia, potrivit rolii.ro.

Bărbatul condamnat a mai fost obligat să achite suma de 500 de lei, cu titlu de despăgubiri civile reprezentând daune materiale, precum și 1.100 de lei cheltuieli judiciare către stat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea