Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prim-ajutor şi… poezie, la „Şcoala specială”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Joi, 24 martie, cu ocazia „Zilei mondiale de luptă împotriva TBC”, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Alba Iulia (cunoscut şi sub denumirea de „Şcoală specială”) a avut loc o demonstraţie de prim-ajutor, realizată de elevii Grupei Sanitarilor Pricepuţi din această instituţie, coordonaţi de medicul şcolar al unităţii, dr. Mariana Curuţ. Grupa Sanitarilor Pricepuţi este compusă din elevii clasei a VII-a B, de la CSEI Alba, elevi care, după cum ne-a declarat medicul şcolar, asigură asistenţa sanitară, ca voluntari, la diferite competiţii şcolare, printr-un parteneriat încheiat cu Crucea Roşie, Filiala Alba. De menţionat faptul că dintre aceşti copii consideraţi „inferiori” şi neadaptaţi la sistemul normal de învăţământ, din pricina dificultăţilor sociale, unii au avut rezultate notabile: locul I pe judeţ la Concursul „Mesajul meu antidrog” (secţiunea desen) iar altul tot locul I pe judeţ, la Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”, destinat micilor pompieri. De asemenea, elevii de la CSEI sunt implicaţi într-un proiect al Crucii Roşii Alba, de socializare şi gimnastică recuperatorie, avându-i ca beneficiari pe vârstnicii de la căminul Filantropiei Ortodoxe din Bărăbanţ.
Demonstraţia de prim-ajutor la care am asistat joi este cuprinsă într-un proiect cu scopuri şi obiective clare privind dobândirea de abilităţi privind protocolul de acordare a asistenţei sanitare de urgenţă, având ca parteneri diferite instituţii publice, precum Crucea Roşia, Filiala Alba, Direcţia de Sănătate Publică, Centrul de Sănătate Mintală şi Fundaţia PAEM Alba. Coordonatoare ale acestui proiect, alături de dr. Mariana Curuţ, sunt prof. Lăcrămioara Florea şi Mihaela Borteş. Interesant este faptul că înainte de a începe demonstraţia de prim-ajutor, elevii sanitari au recitat câteva poeme scrise de ei înşişi, pe care ar trebui să le audă cei care-i consideră mai puţin capabili decât ceilalţi elevi de vârsta lor. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba Construit într-un loc deosebit de pitoresc, schitul Izvorul Poşaga este situat în comuna Poşaga, judeţul Alba, 43 km SV de Turda şi 50 km E de Câmpeni. În apropiere, curge pârăul „Valea Poşagăi” precum şi izvorul datorită căruia schitul este cunoscut, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea