Rămâi conectat

Ştirea zilei

PDL vinde România! Aţi spânzurat istoria, urmează demnitatea…!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ultimul protest de la Miercurea Ciuc, încă teritoriu românesc, ne-a trezit nouă locuitorilor din judeţul Alba un gust la fel de amar ca şi imaginile în care preşedintele României se pupa cu Bercea Mondialul de dragul unor voturi din partea etniei rome.
Dragi colegi,
Gestul unui funcţionar public din cadrul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita, de a-l judeca şi spânzura pe Avram Iancu în piaţa publică din Miercurea Ciuc ar trebui să fie un semnal de alarmă nu numai pentru liderii UDMR din România, ci mai ales pentru colegii lor de guvernare, în speţă parlamentarii PDL. Cum le veţi explica românilor din Ardeal, domnilor parlamentari ai Puterii, că preşedintele vostru, cel pe care l-aţi cocoţat pentru a doua oară printr-o fraudă evidentă la Cotroceni, este mai apropiat de Viktor Orban decât de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy sau de şeful Guvernului italian, Silvio Berlusconi sau chiar de cancelarul Germaniei, Angela Merkel? Cum le veţi explica, domnilor colegi de la PDL, că actualii dumneavoastră parteneri de guvernare nu au criticat de urgenţă gestul co-naţionalului lor de la Miercurea Ciuc, prin care istoria naţională a României a fost „spânzurată” în văzul tuturor românilor care mai au curajul de a trăi în această regiune a ţării? Gestul de a-l spânzura pe Avram Iancu şi de a judeca istoria noastră naţională este unul fără precedent ca impact al violenţei şi al urii împotriva românilor, propagate la nivel naţional de etnicii maghiari. Culmea, într-o ţară în care reprezentanţii lor au fost aproape neîntrerupt la guvernarea României, culminând cu actuala guvernare a premierului Emil Boc, care a vândut interesul naţional pentru a se păstra cocoţat în fotoliul de la Palatul Victoria…Ar trebui ca dumneavoastră, parlamentarii din cadrul PDL şi UNPR, să priviţi acele imagini şi să vă îngroziţi de cum va arăta manualul după care copiii de naţionalitate maghiară vor învăţa istoria ţării noastre. Măcar acum aveţi sinceritatea faţă de cei care v-au ales să recunoaşteţi că în România lui Boc – Băsescu – Bercea Mondialul şi Csibi Barna nu este nimic perfect. Nu, în România otrăvită de ciuma portocalie sunt organizate provocări împotriva românilor care trăiesc în judeţele conduse administrativ de etnicii maghiari, provocări în faţa cărora nu aveţi nicio reacţie şi pe care le încurajaţi prin indolenţa dumneavoastră. Aţi vândut România, aţi vândut interesul naţional! Ne-aţi vândut Fondului Monetar Internaţional, ne-aţi vândut învăţământul românesc, ne-aţi vândut istoria naţională, dar un singur lucru nu ne veţi putea vinde niciodată: demnitatea de a fi român în propria noastră ţară. Pregătiţi-vă ca la următoarele alegeri, dumneavoastră, liderii politici ai PDL, să fiţi spânzuraţi în trecutul sumbru al naţiei române de electoratul care va taxa preacurvia politică pe care aţi practicat-o în ultimii 3 ani în România!
Radu Eugeniu COCLICI,
deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba Construit într-un loc deosebit de pitoresc, schitul Izvorul Poşaga este situat în comuna Poşaga, judeţul Alba, 43 km SV de Turda şi 50 km E de Câmpeni. În apropiere, curge pârăul „Valea Poşagăi” precum şi izvorul datorită căruia schitul este cunoscut, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea