Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă: Guvernul Ciolacu crește din nou salariul minim! PSD – singurul partid care are grijă de românii cu venituri mici!

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Guvernul Ciolacu crește din nou salariul minim! PSD – singurul partid care are grijă de românii cu venituri mici!

Partidul Social Democrat este singurul partid care a avut și are grijă de românii cu venituri mici. Salariul minim va crește din nou, pentru a treia oară într-un interval de 1 an și 3 luni. De la 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi de 4.050 de lei. Această decizie este parte integrantă a strategiei PSD și premierului Marcel Ciolacu de a îmbunătăți condițiile de trai ale românilor, în special a celor cu venituri reduse.

De altfel, Partidul Social Democrat și Marcel Ciolacu au crescut constant salariul minim pe economie. În octombrie 2023, salariul minim a crescut de la 3.000 de lei, la 3.300 de lei, iar în iulie 2024, de la 3.300 de lei, la 3.700 de lei, oferind astfel o mai bună protecție socială pentru cetățeni. De aceea, PSD și Marcel Ciolacu reprezintă calea sigură pentru România.

După creșterea salariului de la 1 ianuarie 2025, România intră pe traseul salariului minim european, respectând directiva europeană care arată că salariul minim trebuie să se încadreze între 47 și 52 la sută din salariul mediu european (țara noastră va fi la 47%). De asemenea, PSD va menține scutirea de taxe pe cei 300 de lei din salariul minim.

PSD consideră că orice efect pozitiv din economie trebuie să se reflecte și în veniturile salariale ale cetățenilor. Introducerea salariului minim european va constitui un beneficiu important în special pentru salariații din sectorul privat, unde există cel mai mare număr de angajați încadrați cu acest nivel minim de salarizare. De asemenea, antreprenorii își vor putea stabili din timp politicile salariale pentru propriii angajați. Ei vor putea face estimări mult mai exacte cu privire la resursele financiare ce trebuie alocate, pe termen mediu și lung, pentru forța de muncă și pentru dezvoltarea afacerii.

Beneficiile introducerii salariului minim european

1. Va echilibra raportul dintre muncă și capital;
2. Va contribui la reducerea decalajelor sociale prin creșterea salariilor mici și medii;
3. Va asigura creșterea sustenabilă a pensiilor pe termen mediu și lung;
4. Va determina tinerii să rămână în țară, micșorând semnificativ diferența dintre salariile din România și cele din alte state europene;
5. Va asigura reducerea decalajului față de țările europene prin creșterea predictibilă și automată a salariilor, odată cu dezvoltarea economiei naționale.

Prezența PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor populației. Indiferent că e vorba de pensii ori de salarii. Guvernul PNL-USR a transmis Comisiei Europene punct de vedere negativ privind salariul minim european. Din fericire,

PSD a intrat la guvernare la finalul anului 2021 și a modificat poziția României în favoarea implementării salariului minim european.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba: Cetățenii au învins! Decizia în cazul Ponoran este dovada că nimeni nu e mai presus de lege

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD Alba: Cetățenii au învins! Decizia în cazul Ponoran este dovada că nimeni nu e mai presus de lege Cetățenii au învins! Legea a învins, iar fuga disperată după imunitate în Parlament a domnului Silviu Ponoran, primarul prins în conflict de interese, a fost oprită de instanță. Cazul Ponoran este dovada că nimeni nu este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea