Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Drept la replică | PNL Alba: Când teatrul politic eclipsează nevoile reale ale României

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Drept la replică | PNL Alba: Când teatrul politic eclipsează nevoile reale ale României

Stimați cetățeni ai județului Alba: Recent, am asistat la o nouă reprezentație din spectacolul politic național, cu actorul principal Beniamin Todosiu în rolul ,,Băiatului care strigă lupul”. Într-o prestație demnă de categoria ,,Cel mai bun monolog dramatic”, domnul Todosiu ne-a oferit o colecție impresionantă de epitete colorate. Și atât. Dacă nu ați prins spectacolul, nu vă faceți griji: a fost doar o altă variație a aceleiași vechi povești. Declarații care, deși zgomotoase, nu aduc nimic nou în dezbaterea publică. Sunt doar o reiterare a unor tactici politice depășite, care nu răspund nevoilor reale ale cetățenilor.

Citește și: Beniamin Todosiu (deputat PSD): Ostașul de carton Ciucă rupe alianța cu PSD, dar rămâne la putere ca să nu își piardă privilegiile

 

În alt context, am fi putut chiar aprecia talentul său pentru dramă și imaginație. Ne întrebăm dacă nu cumva și-a greșit cariera și ar fi fost mai potrivit pentru scenarii SF, decât pentru politică. Este evident că în loc să construiască poduri către viitor, anumiți oameni preferă să ridice ziduri de cuvinte goale.

În contrast cu aceste tactici învechite, avem exemple de lideri care înțeleg cu adevărat responsabilitatea funcției lor. Cu o carieră solidă în spate, Nicolae Ciucă a demonstrat că poate gestiona situații complexe fără teatralitate inutilă. Nu l-ați auzit țipând de la tribună sau aruncând acuzații în stânga și-n dreapta. A adus stabilitate într-o perioadă dificilă nu prin discursuri pompoase, ci prin decizii pragmatice și acțiuni bine gândite. Asta înseamnă un lider adevărat – mai puțină vorbă, mai multe fapte.

Domnule Todosiu, când tot ce rămâne din discursul dumneavoastră politic sunt doar jigniri înverșunate, ne întrebăm: unde ne duce această „cale sigură”, promisă cu atâta emfază? Mai mult, ne întrebăm: sigură spre ce? Spre mai multe spectacole politice de acest gen? Spre o Românie în care vocabularul politic se reduce la un concurs de etichetări și acuzații? Dacă aceasta este ,,calea sigură”, poate ar fi timpul să explorăm și alte rute.

Iar dacă tot vorbim despre ,,căi sigure”, propunem o schimbare de scenariu. Ieșiți din zona retoricii dramatice și pășiți în lumea reală, unde cetățenii nu mai așteaptă replici memorabile, ci soluții concrete! Invităm, așadar, pe toți actorii politici, inclusiv pe domnul Todosiu, să coboare de pe scena teatrului politic. România are nevoie de proiecte concrete, nu de declarații senzaționale. Schimbați scenariul, de la ,,cine strigă mai tare” la ,,cine face mai mult”!

În loc să ne întrecem în arta retoricii acuzatoare, haideți să ne întrecem în idei și inițiative care să aducă stabilitate țării noastre. Suntem deschiși la un dialog constructiv, orientat spre viitor. Cetățenii merită mai mult decât un simplu spectacol politic. Ei merită lideri care să acționeze în interesul lor, nu al propriei imagini. Să lăsăm deoparte jocurile politice și să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat: construirea unui viitor mai bun pentru România. Pentru că, la sfârșitul zilei, cetățenii nu vor aplauda cel mai bun actor, ci vor aprecia cel mai eficient lider.

În concluzie, invităm pe toți cei implicați în viața politică să-și amintească faptul că suntem aleși să servim cetățenii, nu să strălucim pe scene închipuite. Să transformăm arena politică dintr-un teatru al absurdului într-un spațiu al dezvoltării. Căci adevărata ,,cale sigură” nu este cea mai zgomotoasă, ci cea mai constructivă.

Haideți să nu mai privim politica drept un spectacol personal, ci drept o misiune în slujba cetățenilor noștri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Lucrările de reabilitare a dispensarului uman din localitatea Sântimbru, au început. Proiectul, realizat printr-o finanțare nerambursabilă de aproape 900.000 lei

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Lucrările de reabilitare a dispensarului uman din localitatea Sântimbru, au început. Proiectul, realizat printr-o finanțare nerambursabilă de aproape 900.000 lei Primarul localității Sântimbru, Ioan Iancu Popa, a anunțat demararea lucrărilor de modernizare a dispensarului uman din localitate. Proiectul este posibil datorită unei finanțări nerambursabile prin programul PNRR, în valoare de aproape 900.000 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea