Rămâi conectat

Politică Administrație

Modernizarea și digitalizarea serviciilor publice din primăria Cut, printr-o finanțare PNRR. Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea și digitalizarea serviciilor publice din primăria Cut, printr-o finanțare PNRR. Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Administrația comunei Cut a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și digitalizarea serviciilor publice din primărie.

Citește și: Investiție de 10,6 milioane de lei în comuna Ohaba pentru înființarea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Ohaba și Secășel. Licitația lansată pe SEAP

Potrivit documentației, autoritatea contractantă, comuna Cut a obținut, o finanțare nerambursabilă în cadrul Proiectului cu titlul ”Îmbunătățirea serviciilor publice pentru cresterea calității vieții cetățenilor prin digitalizare, realizarea infrastructurii TIC-sisteme inteligente de management local în comuna Cut”, având nr. C10-I1.2-1388, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 Fondul Local, Investiția I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), contract de finanțare nr. 2670/10.01.2023.

Obiectivul general al proiectului propus este este dezvoltarea Comunei Cut prin realizarea unor programe și proiecte esențiale, care să sprijine reziliența, nivelul de pregătire pentru situații de criză, capacitatea de adaptare și potențialul de creștere, prin reforme majore și investiții cheie.

Obiectivul specific este asigurarea dezvoltării locale durabile prin asigurarea infrastructurii TIC și prin digitalizarea proceselor din primărie. Prin prezenta investiție se propune extinderea digitalizarii serviciilor administrației publice locale și implementarea de soluții Smart Village prin instalarea de sisteme hard și soluții digitale în administrația publică locală, stimularea utilizarii de către cetățeni a serviciilor publice digitale.

Prin folosirea unei soluții informatizate de gestiune a documentelor, se urmărește ca timpii de regăsire a informației să scadă cu cel puțin 50%, iar aprobarea documentelor să poată fi urmărită in timp real.

Prin proiect Comuna Cut urmărește atingerea următoarelor obiective:

– servicii personalizate pentru realizarea sistemelor informatice integrate la nivel de comunitate
– dotarea cu echipamente hardware pentru eficiența sistemelor informatice care se vor implementa,
– debirocratizarea sistemului administrativ ceea ce va conduce implicit la un acces rapid la informații, la un proces de comunicare eficientizat, și nu ultimul rând la reducerea timpului de așteptare.

Prin dezvoltarea infrastructurii TIC, în cadrul UAT Comuna Cut, se va obține debirocratizarea sistemului administrativ ceea ce va conduce implicit la un acces rapid la informații, la un proces de comunicare eficientizat, și nu ultimul rând la timpi reduși de așteptare.

Necesitatea investiției rezidă în imbunătățirea calității vieții locuitorilor din UAT Comuna Cut prin:

– adoptarea tehnologiilor digitale în gestionarea resurselor;
– planificarea, optimizarea și automatizarea fluxurilor interne și a serviciilor publice;
– sprijinirea digitalizării serviciilor publice;
– dezvoltarea infrastructurilor (management și TIC) pentru interoperabilitatea serviciilor publice;
– promovarea utilizării tehnologiilor digitale pentru dezvoltarea durabilă a comunei;

Derularea contractului are în vedere furnizarea de software, echipamente TIC, echipament de rețea, server, computere desktop, laptopuri, imprimante, terminale informatice, licențe și servicii conexe, respectiv servicii de instalare programe software și interconectare programe indiferent dacă sunt cele care fac obiectul contractului sau cele deja instalate, respectiv integrarea aplicațiilor noi cu aplicațiile existente, realizând o platformă de servicii online funcțională, în cadrul Proiectului finanțat prin PNRR, rezultatele fiind în directă legătură cu modul de lucru, respectiv combinarea furnizării produselor cu prestarea serviciilor.

Din aceste considerente, implementarea proiectului cu succes depinde în foarte mare măsură de calitatea produselor furnizate, de respectarea graficului de livrare dar și de respectarea condițiilor de finanțare.

Valoarea totală estimată a investiției este de 1.448.745,28 lei. Termenul limită de depunere al ofertelor este 20.09.2024, ora 15:00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Extinderea rețelei de apă și canalizare pe mai multe străzi din Sebeș: Investiție de 2,7 milioane lei din fonduri europene

Bera Larisa

Publicat

în

Extinderea rețelei de apă și canalizare pe mai multe străzi din Sebeș: Investiție de 2,7 milioane lei din fonduri europene Municipiul Sebeș a obținut o finanțare nerambursabilă de 2.771.803,75 lei din fonduri europene pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în cadrul proiectului „Extindere rețele de apă și canalizare în Municipiul Sebeș”. Citește și: Modernizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea