Rămâi conectat

Curier Județean

Transapuseana, spectaculosul drum montan din Alba, la „mare căutare”: Magnet pentru investitori și turiști

Bera Larisa

Publicat

în

Transapuseana, spectaculosul drum montan din Alba, la „mare căutare”: Magnet pentru investitori și turiști

Drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România, Transapuseana a fost un drum construit încă din perioada interbelică, în anul 1930. Drumul a fost gândit să facă legătura între Transilvania și Banat, traversând peisajul extraordinar al Munților Apuseni.

Citește și: VIDEO | Transapuseana nici nu e terminată și deja e RAIUL motocicliștilor: Reacția unei turiste germane despre drumul care șerpuiește pe crestele munților

Transapuseana, cunoscută drept Transalpina de Apuseni, care străbate spectaculoasele peisaje ale Munților Apuseni, a devenit recent un magnet pentru investitori și o veritabilă sursă de dezvoltare economică pentru comunitățile locale. Proprietarii de pensiuni au simţit deja potențialul uriaș pe care noua șosea îl are pentru turismul din zonă, așa că și-au deschis porțile pentru turişti, notează Antena 3 CNN.

În mijlocul acestui val de dezvoltare, doi soți entuziaști au construit o pensiune pitorească, contribuind astfel la creșterea turismului și a economiei regionale.

Am vizitat, zilele trecute, o pensiune ridicată de doi soți vrednici din județul nostru, pe Transapuseana. E una dintre primele investiții private de pe acest drum de o frumusețe rară. Tot ce vă pot spune e că oamenii s-au întrecut pe ei înșiși și că rezultatul este unul extraordinar.

De altfel, Transapuseana este la „mare căutare”, iar cel mai bun feedback sunt zecile de pensiuni și case de vacanță construite recent pe acest sector de drum. Cu siguranță, numărul construcțiilor și afacerilor va fi în creștere aici și în perioada următoare.

Mă bucură foarte mult că investițiile făcute de Consiliul Județean în infrastructura rutieră atrag după ele dezvoltare. Și că tot mai mulți turiști din Alba, din țară ori chiar din străinătate pot cunoaște județul nostru și se pot bucura de peisaje și momente unice” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, pe pagina de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate FINALE admitere Colegiul Militar din Alba Iulia: 114 băieți și 54 de fete, din 30 de județe și din municipiul București, viitori boboci din toamnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate FINALE admitere Colegiul Militar din Alba Iulia: 114 băieți și 54 de fete, din 30 de județe și din municipiul București, viitori boboci din toamnă 114 băieți și 54 de fete, din 30 de județe și din municipiul București sunt viitorii boboci din clasa a IX-a de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea