Rămâi conectat

Curier Județean

Bursa de reziliență 2024: Criterii și reguli pentru elevii cu medii între 7 și 9,50

Bera Larisa

Publicat

în

Bursa de reziliență 2024: Criterii și reguli pentru elevii cu medii între 7 și 9,50

Bursa de reziliență, înființată prin OUG 95/2024, oferă oportunități elevilor din învățământul preuniversitar. Potrivit noilor reglementări publicate în Monitorul Oficial, elevii care se află în primii 30% din clasă și au medii între 7 și 9,50 pot beneficia de acest sprijin financiar, cu acordarea burselor începând din 20 noiembrie 2024.

Citește și: Burse școlare 2024: Când intră bursele elevilor în luna iulie și câți bani vor primi. Cum se calculează bursa de merit

Bursa de reziliență, conform Ministerului Educației, este destinată să susțină elevii cu performanțe școlare bune provenind din medii socio-economice defavorizate. Scopul acesteia este de a stimula participarea la educație și de a preveni abandonul școlar.

Cuantumul bursei de reziliență este de 300 de lei, similar cu bursa socială, dar nu va fi fix, ci va varia, asemeni bursei de merit, în funcție de numărul de zile de cursuri. Astfel, bursa minimă nu va putea fi acordată în nicio lună din anul școlar viitor, deoarece nu există luni fără vacanțe sau zile libere.

Criterii de acordare:

1.Elevii de gimnaziu și liceu:

– Elevii care au obținut cel puțin media generală 7 în anul școlar anterior celui în care se acordă bursa, în ordinea descrescătoare a mediilor generale. Excepție fac elevii din clasele a V-a și a IX-a.

2.Elevii din clasa a V-a:

– Elevii cu media primelor două intervale de învățare din anul școlar în curs mai mare sau egală cu 7, în ordinea descrescătoare a mediilor.

3.Elevii din clasa a IX-a:

– Elevii care au obținut cel puțin media de admitere 7 în învățământul liceal sau profesional/dual, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

4.Elevii cu afecțiuni oncologice și/sau cronice:

– Elevii școlarizați, pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni, în cadrul „Școlii din Spital” sau la domiciliu, în anul școlar următor în unitatea de învățământ la care au fost înmatriculați anterior.

Calculul numărului de beneficiari:

Numărul de elevi beneficiari ai bursei de merit acordate pe bază de medie, cumulat cu numărul de elevi beneficiari ai bursei de reziliență, este de 30% din numărul de elevi ai fiecărei clase de gimnaziu și de liceu, inclusiv învățământ profesional și dual, dintr-o unitate de învățământ preuniversitar de stat .

În cazul în care în clasă există unul sau mai mulți elevi cu media generală anuală egală cu a celui de pe ultima poziție din lista beneficiarilor de burse de reziliență, lista de beneficiari va fi extinsă pentru a-i cuprinde pe toți cei cu medii egale, prevăd regulile noi.

Valoarea bursei:

Pentru anul școlar 2024—2025, cuantumul minim al bursei de reziliență este de 300 lei/lună.

Condiții de acordare suplimentare:

Elevii trebuie să fie promovați la toate disciplinele și să fi obținut media 10 la purtare sau calificativul „foarte bine” la purtare la finalul anului școlar anterior .

În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de reziliență pentru luna respectivă .
Procedura de acordare:

Profesorul diriginte va înainta la secretariatul unității de învățământ lista cu elevii propuși pentru bursa de reziliență pe baza mediei, în primele 25 de zile calendaristice de la începerea cursurilor anului școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Transapuseana, spectaculosul drum montan din Alba, la „mare căutare”: Magnet pentru investitori și turiști

Bera Larisa

Publicat

în

Transapuseana, spectaculosul drum montan din Alba, la „mare căutare”: Magnet pentru investitori și turiști Drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România, Transapuseana a fost un drum construit încă din perioada interbelică, în anul 1930. Drumul a fost gândit să facă legătura între Transilvania și Banat, traversând peisajul extraordinar al Munților Apuseni. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea