Publicitate electorală | Călin Matieș: Avem o Cetate frumoasă! Și?!
Avem o Cetate frumoasă! Și?!
Nu fac parte dintre cei care nu recunosc meritele celor care chiar au făcut ceva în funcția publică! În tabere diferite, adversari sau prieteni… Personal cred că vechea administrație poate și trebuie să fie creditată pentru acest mare succes de a aduce la suprafață Cetatea din Alba Iulia! Pentru turismul din orașul nostru chiar contează. Dacă l-am avea, desigur!
Ancorați în trecut însă, uităm să proiectăm viitorul! Deja de peste 2 cicluri electorale Cetatea din Alba Iulia doar există! Moare câte puțin în fiecare zi în care se mai desprinde o cărămidă, mai putrezește o grindă de lemn, mai sare o dală din pavaj…
Sunt promotorul ideii de a aduce viața vibrantă în Șanțurile Cetății! Așa vom păstra și turiștii 2-3 nopți la noi! Dar ne vom ține și tinerii, elevii și studenții în Alba Iulia!
Propun ca Cetatea să RENASCĂ!
Spațiile din Șanțurile Cetății ASTĂZI:
– generează cheltuieli de întreținere
– NU produc bani la bugetul orașului
– NU atrag turiști
– Se degradează odată trecerea timpului
Spațiile din Șanțurile Cetății MÂINE:
Citește și: Publicitate electorală | Călin Matieș: Vrei să investim în viitor? Doar împreună!
– ADUC BANI LA BUGET: închiriate la comercianți sau incluse în parteneriat public privat
– Noii chiriași vor avea obligația întreținerii lor: NU mai generează cheltuieli! Deci suntem pe PLUS!
– Vom atrage turiști prin program de evenimente săptămânale și lunare
– Vom crea cel puțin câte un eveniment lunar de amploare în lunile de vară (gen AlbaFest sau Festivalul Medieval Sighișoara etc.)
– Hotelurile, restaurantele, magazinele din Alba Iulia vor avea cazați/clienți turiști – măsura duce la crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite – taxe și impozite mai multe la Bugetul orașului!
Pentru a pune Alba Iulia pe Harta turistică a României trebuie să avem curajul de gândi la un Pachet integrat de servicii turistice:
1. Tur istoric al cetății Alba Carolina: Vizitatorii ar putea începe cu un tur ghidat al impresionantei cetăți Alba Carolina, care este un simbol al orașului și găzduiește numeroase obiective istorice și culturale, inclusiv Catedrala Încoronării, Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail și Muzeul Național al Unirii.
2. Degustare de vinuri la crame locale care vor fi găzduite în șanțurile Cetății: O parte esențială a experienței în Alba Iulia ar putea fi o vizită la cramele locale din împrejurimi, dar și din Șanțurile Cetății, unde vizitatorii pot degusta vinuri locale de calitate și pot descoperi tradițiile viticole ale regiunii.
3. Excursie la Arieșeni și peșterile din Munții Apuseni: Alba Iulia este poarta de acces către frumusețile naturale ale Munților Apuseni. Un pachet turistic integrat ar putea include o excursie la Arieșeni și o vizită la peșterile din zonă, precum Peștera Scărișoara etc.
4. Circuit al satelor tradiționale: Pentru cei interesați de viața rurală autentică, un pachet turistic ar putea include un circuit al satelor tradiționale din jurul Alba Iuliei, unde vizitatorii pot descoperi tradițiile și meșteșugurile locale și pot interacționa cu locuitorii.
5. Tur ciclist sau drumeție în natură: Pentru iubitorii de natură și aventură, un pachet turistic ar putea include un tur ciclist sau o drumeție în peisajele pitorești din jurul Alba Iuliei, precum Valea Mureșului sau Cheile Ampoiței.
6. Cursuri de gătit tradițional: Pentru o experiență autentică și interactivă, vizitatorii ar putea participa la cursuri de gătit tradițional în care să învețe să pregătească preparate locale și să descopere secretele bucătăriei tradiționale românești.
7. Evenimente culturale și festivaluri locale: În funcție de perioada vizitei, un pachet turistic integrat ar putea include participarea la evenimente culturale și festivaluri locale, cum ar fi Festivalul de Teatru de la Alba Iulia sau Festivalul de Muzică Medievală Cetăți Transilvane.
8. Cazare și gastronomie locală: Pachetul turistic ar putea include cazare la hoteluri sau pensiuni tradiționale din Alba Iulia sau din împrejurimi, care să ofere oportunitatea de a savura gastronomia locală și de a experimenta ospitalitatea autentică a locuitorilor.
Prin oferirea unui pachet turistic integrat și diversificat, Alba Iulia ar putea atrage turiști din întreaga lume și ar putea oferi o experiență memorabilă și unică în inima Transilvaniei.
Dar pentru asta avem nevoie de un primar care vine primul la serviciu și stinge lumina la plecare!!! Adică exact ce am făcut peste 20 de ani în mediul privat!!!
Călin Gheorghe Matieș
Un PRIMAR – PITA LUI DUMNEZEU!
Material executat de UNIREA PRES SRL la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor , CMF 21240330 – portal online: https:\\ziarulunirea.ro / CUI mandatar financiar coordonator: 21240330.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP Parohia Ortodoxă Română Horea a lansat la data de 14 ianuarie 2025 licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru execuția lucrărilor de resturare, refuncționalizare și punere în valoare a Bisericii Sfinții Arhangheli din […]