Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a scăpat de proces o tânără prinsă de DIICOT Alba cu droguri: Ce cantitate de cocaină au găsit oamenii legii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a scăpat de proces o tânără prinsă de DIICOT Alba cu droguri: Ce cantitate de cocaină au găsit oamenii legii

O femeie a scăpat de un proces pentru infracţiunea de cumpărare sau deținere de droguri de mare risc pentru consumul propriu fără drept, după ce procurorii DIICOT Alba au cerut renunțarea la urmărirea penală.

În data de 25 mai 2023, magistrații au admis cererea procurorilor, iar otivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Tânăra, se arată în rechizitoriu, că în data de 14.12.2021 a deținut în vederea consumului propriu fără drept cantitatea de 0,1893 grame de substanță care conține cocaină.

Având în vedere conţinutul faptelor – deținerea unei cantități infime de cocaină, scopul urmărit – cocaina era deținută în vederea consumului propriu, ţinând cont de existența unor disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse, interesul general al societății necesitând orientarea cheltuielilor pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a traficanților de droguri, s-a apreciat că nu există un interes public în urmărirea penală a suspectei, fiind îndeplinită şi condiţia limitei de pedeapsă prevăzută de lege pentru dispunerea acestei măsuri, infracțiunea cercetată fiind pedepsită cu închisoarea de cel mult 3 ani.

Din perspectiva temeiniciei soluţiei, judecătorul de cameră preliminară constată că procurorul de caz a apreciat corect faptul că în cauză poate fi dispusă o soluţie de renunţare la urmărire penală, lipsind pe viitor interesul public în urmărirea faptei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări

Bera Larisa

Publicat

în

LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări Festivalul Internațional de Folclor Aiud, a ajuns la cea de-a XII-a ediție, și se desfășoară în perioada 25- 28 iulie 2024. Municipiul Aiud este gazda a peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea