Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Daune de 100.000 EURO, cerute de soția unui bărbat care a fost lovit de o mașină, în timp ce se deplasa pe marginea drumului DN75

BONTEA Alexandru

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Daune de 100.000 EURO, cerute de soția unui bărbat care a fost lovit de o mașină, în timp ce se deplasa pe marginea drumului DN75

Un bărbat din Alba s-a ales cu un an și nouă luni de închisoare, după ce a acroșat un bărbat care se deplasa pe marginea drumului DN75, astfel victima a suferit răni grave care au condus la decesul acestuia.

La data de 12.10.2020, orele 05:20, inculpatul a condus un autoturism pe DN 75, la kilometrul 78+80 metri, în oraşul Cîmpeni, circulând cu depăşirea vitezei legale admise şi nu s-a asigurat corespunzător la intersectarea cu un alt autovehicul care circula din sens opus, situaţie care a condus la acroşarea victimei, pieton care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers pe acostamentul de la marginea drumului, la limita cu partea carosabilă, victima suferind leziuni corporale grave care au condus la deces.

Daune morale de 100.000 de euro, solicitate de soție

La primul termen de judecată, părţile civile au prezentat o detaliere a pretenţiilor civile solicitate. Soția a solicitat să se stabilească o rentă viageră lunară în cuantum de 1/2 din veniturile nete ale victimei, soţul acesteia. Fiecare parte civilă a solicitat daune materiale de 1500 lei, reprzentând contravaloarea cheltuielilor de înmormântare pentru victimă. Soția a solicitat daune morale echivalate la suma de 100 000 euro.

Celelalte părţi civile, respectiv fiii defunctului, au solicitat fiecare câte 20 000 euro cu titlu de daune morale.

Pentru a se susţine aceste pretenţii s-a arătat că între victimă şi părţile civile au existat legături emoţionale puternice iar vestea decesului le-a afectat în mod iremediabil vieţile. Impactul a fost foarte puternic întrucât nimeni nu se aştepta la un asemenea eveniment, mai ales că defunctul nu avea probleme de sănătate care să conducă la concluzia că decesul se poate realiza într-un viitor apropiat.

Soția a afirmat că decesul soţului său i-a produs un şoc puternic, fiind necesar să urmeze tratament şi consiliere psihologică de specialitate.

De asemenea, defunctul asigura sprijin pentru întreaga familie, mai ales pentru soție, întrucât aceasta este casnică iar veniturile erau asigurate doar de defunct. Se afirmă că durerea pricinuită de decesul victimei pentru soţie şi fiii săi, persistă şi aproximativ la 2 ani de la momentul tragicului accident.

Declarațiile martorilor

Din declarațiile unui martor, coleg de serviciu cu victima, reiese că, în momentele premergătoare accidentului, acesta se deplasa pe acostamentul drumului din partea dreaptă a sensului de mers Câmpeni-Bistra, iar victima se deplasa în spatele său la o distanță mică, de aproximativ 3-4 metri, purtând discuții împreună, dar nu poate preciza dacă aceasta se deplasa pe acostamentul drumului sau pe partea carosabilă.

Ambii purtau îmbrăcăminte de culoare închisă. Când au ajuns în dreptul pieței agroalimentare din orașul Câmpeni, circulând tot pe acostamentul drumului, a auzit în spatele său o bubuitură, iar, când s-a întors, a văzut persoana vătămată, căzută pe spate, cu fața în sus, pe acostamentul drumului cu pământ, cu capul spre marginea drumului din asfalt.

Când s-a întors să vadă ce s-a întâmplat, pe lângă martor a trecut un autoturism de culoare albă, pe partea carosabilă pe asfalt, care nu a oprit la fața locului, continuându-și deplasarea și oprind la o distanță de aproximativ 50 metri, după un pod, apoi conducătorul auto a venit pe jos spre cei doi.

Ce a hotărât instanța

„Condamnă pe inculpat, fără antecedente penale, la pedeapsa de: – 1 an şi 9 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal cu reţinerea dispoziţiilor art. 374 alin. 4, art. 375 şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală”, se arată în hotărârea Judecătoriei Câmpeni.

Admite în parte acţiunea părţilor civile, obligă Asigurarea Românească – ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S: A BUCUREŞTI la plata despăgubirilor civile astfel:

– pentru partea civilă, soția, suma de 70000 lei cu titlu de daune morale şi suma de 1000 lei daune materiale;

– pentru părţile civile, fiii, câte 34700 lei pentru fiecare cu tilu de daune morale şi câte 1000 lei pentru fiecare cu titlu de daune materiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente incluse pe lista celor gratuite sau compensate, începând cu 1 noiembrie 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Noi medicamente incluse pe lista celor gratuite sau compensate, începând cu 1 noiembrie 2024 Premierul Marcel Ciolacu, a anunțat recent, la începutul ședinței de guvern, faptul că vor fi incluse noi medicamente pe lista celor gratuite sau compensate, începând cu 1 noiembrie 2024. Citește și: Ajutoare pentru pensionari 2024: Majorarea pragurilor la tichetele sociale pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea