Rămâi conectat

Actualitate

TAXE mai mari de la 1 ianuarie 2023: Unde se vor simți cele mai mari scumpiri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii vor plăti chiar de la 1 ianuarie 2023 taxe mai mari. Noul proiect de cod fiscal a trecut de Parlament.

Ministerul de Finanțe spune că, de fapt, a eliminat niște excepții. De exemplu pâinea de la restaurant avea un TVA de 5%, în timp ce în magazin găseam aceeași pâine cu un TVA de 9%. Așa că guvernanții s-au gândit să modifice codul fiscal și să elimine mai multe excepții de acest fel.

Cu alte cuvinte, va crește TVA-ul pentru masa la restaurant, dar și pentru cea din sistem catering, de la 5% cât este în prezent, la 9%, de la 1 ianuarie.

Tot din prima zi a anului 2023 va fi majorat TVA-ul pentru serviciile de cazare la hotel, de la 5% la 9%. Așadar, și vacanțele vor costa mai mult.

Taxele vor crește și pentru berea fără alcool, sucuri și cidru, de la 9% la 19%.

O altă schimbare extrem de importantă este și în cazul celor care doresc să își achiziționeze o locuință. De la 1 ianuarie, cota de TVA de 5% va fi redusă pentru o singură locuință. Atenție însă! Prețul locuinței trebuie să se încadreze în 120.000 de euro fără TVA. Pentru a doua sau a treia locuință sau pentru o casă care depășește suma de 120.000 de euro, TVA-ul va crește la 19%.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cod rutier 2024: Noi modificări care permit șoferilor contestarea rezultatelor etilotestului. Condiții în care se poate cere retestarea

Bera Larisa

Publicat

în

Cod rutier 2024: Noi modificări care permit șoferilor contestarea rezultatelor etilotestului. Condiții în care se poate cere retestarea Modificări semnificative au fost aduse în Codul Rutier 2024, iar noile prevederi sunt primite cu entuziasm de șoferii din România. O nouă lege permite conducătorilor auto să conteste rezultatele etilotestului. Citește și: Guvernul decide înghețarea punctului de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea