Plan de apărare în UE: Forțele armate vor putea trece granițele fără restricții
Plan de apărare în UE: Forțele armate vor putea trece granițele fără restricții
Din cauza îngrijorările legate de agresiunea Rusiei în Ucraina, Uniunea Europeană propune un plan de apărare cibernetică. Comisia Europeană a propus joi două planuri de acțiune pentru a aborda deteriorarea situației de securitate în urma invaziei Rusiei în Ucraina.
Strategiile își propun să consolideze apărarea cibernetică și să permită forțelor armate să se deplaseze mai repede peste granițe.
Oficialii UE au explicat că atacurile cibernetice rusești asupra țărilor Uniunii Europene și a partenerilor lor au fost un semnal de „alarmă”. Este nevoie de mai multe măsuri pentru a proteja cetățenii și forțele armate, iar cooperarea cu NATO ar trebui intensificată, este concluzia reprezentanților UE.
„Războiul s-a întors la granițele noastre, iar agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei subminează pacea și sistemul internațional bazat pe reguli la nivel global. Ne afectează și trebuie să ne adaptăm politicile de apărare la acest nou mediu”, a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, în cadrul unei conferințe de presă. Și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat cu privire la amenințările tot mai mari din spațiul cibernetic, menționând atacurile recente împotriva sateliților, a infrastructurii critice și a departamentelor guvernamentale, în special ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
„Spațiul cibernetic este un spațiu contestat în mod constant, iar linia dintre pace, criză și conflict este neclară. Fac apel la aliați să se angajeze din nou în apărarea cibernetică. Cu mai mulți bani, mai multă expertiză și o cooperare sporită. Aceasta este o parte vitală a apărării noastre colective și suntem cu toții împreună în această problemă”, a declarat șeful alianței de apărare conduse de SUA într-un discurs la Roma. Politica propusă de Comisia Europeană ar urma să stimuleze capacitățile de apărare cibernetică ale UE și să consolideze coordonarea și cooperarea între comunitățile cibernetice militare și civile.
Săptămâna trecută, agenția de securitate cibernetică a UE, ENISA, a declarat că după izbucnirea războiului din Ucraina s-au înmulțit atacurile cibernetice.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
„Răpirea din serai” – Cât a ajuns să coste celebra carpetă care împodobea în trecut sute de mii de sufragerii din România. Prețurile ireale cerute pe site-urile de mică publicitate
„Răpirea din serai” – Cât a ajuns să coste celebra carpetă care împodobea în trecut sute de mii de sufragerii din România. Prețurile ireale cerute pe site-urile de mică publicitate Celebra carpetă „Răpirea din Serai”, care împodobea în anii comunismului sute de mii de sufragerii din România, a revenit în atenție, iar cei care mai […]