Rămâi conectat

Ştirea zilei

Restaurarea Casei Memoriale „Camil Velican” din Alba Iulia: Primăria a pierdut la CNSC și a fost nevoită să semneze cu noua firmă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Restaurarea Casei Memoriale „Camil Velican” din Alba Iulia: Primăria a pierdut la CNSC și a fost nevoită să semneze cu noua firmă

După ce inițial licitația în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică de lucrări, având ca obiect restaurarea și punerea în valoare a Casei Memoriale „Camil Velican” a fost câștigată de asocierea ALFA CONSTRUCT SRL – ARHING SRL, SC ATIC DUOPART SRL a formulat o contestație la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, contestație admisă de CNSC.

Astfel, la data de 5 septembrie primăria Alba Iulia a semnat contractul cu Asocierea ATIC DUOPART S.R.L.- TRANSILVANIA PREST SOLUTIONS S.R.L. – ATIC STUDIO ARHITECTURA S.R.L.

Casa de locuit Camil Velican a fost construită în anul 1903. între anii 1915-1920 a fost locuinţa primului primar român al municipiului Alba Iulia. Între anii 1937-1938 s-a realizat o extinderea clădirii. În anul 1950 imobilul a fost naţionalizat, intrând în patrimoniul statului român.

În acest timp a fost utilizat ca sediu al unor firme, şi nu au fost realizate intervenţii majore asupra construcţiei. În anii 1970 şi 1975 clădirea a fost inundată de apele revărsate ale râului Mureş, afectând subsolul şi aproximativ 65 cm din soclul construcţiei.

După anul 1989 imobilul a fost revendicat de urmaşii fostului proprietar, nefiind locuit şi utilizat multă vreme. în această perioadă a început procesul de degradare al obiectivului.

În anul 2010 au fost executate anumite reparaţii pentru protejare şi evitare a distrugerii. A fost înlocuită parţial învelitoarea, s-au reparat unele elemente din lemn ale şarpantei, jgheaburi şi burlane, tencuieli, coşuri de fum. În anul 2016 imobilul a fost achiziţionat de către municipiul Alba Iulia în vederea punerii în valoare.

Pentru restaurarea și punerea în valoare a acestui monument istoric se vor realiza lucrări de intervenție pentru refacerea și consolidarea elementelor constructive distruse și degradate de trecerea timpului, repararea acoperișului, refacerea ornamentelor și a tencuielilor interioare și exterioare, refacerea soclului, refacerea stratului suport al pardoselilor, a pardoselilor cu parchet și piatră naturală, refacerea tâmplăriei din lemn stratificat cu geam termorezistent/fier forjat de epocă, restaurarea subsolului și efectuare de lucrări pentru eliminarea igrasiei, realizarea instalațiilor necesare funcționării imobilului pentru destinația aleasă, amenajări exterioare și reparare împrejmuire.

Proiectul de restaurare și punere în valoare a casei „Camil Velican” este inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a municipiului Alba Iulia, actualizată pentru perioada 2014-2023 și are o valoare estimată, fără TVA, de 3.975.200 lei, cu 12 luni termen pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

„Admite contestația depusă de SC ATIC DUOPART SRL în contradictoriu cu MUNICIPIUL ALBA IULIA. Anulează actele autorității contractante privind desemnarea câștigătoare a ofertei depusă de asocierea ALFA CONSTRUCT SRL-ARHING SRL, precum și comunicările rezultatului procedurii. Obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta depusă de asocierea ALFA CONSTRUCT SRL-ARHING SRL, să stabilească ofertele admisibile și să aplice acestora criteriul de atribuire ales. Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.”, se arată în decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | ALERTĂ în Alba: Bărbat de 55 de ani, din Gârda de Sus, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | ALERTĂ în Alba: Bărbat de 55 de ani, din Gârda de Sus, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit Polițiștii din Alba caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea