Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Rectificarea bugetară anunțată de premierul Ciucă: De unde se vor tăia bani, în august

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Rectificarea bugetară anunțată de premierul Ciucă: De unde se vor tăia bani, în august

Primul ministru Nicolae Ciucă a declarat că rectificarea bugetară va avea loc în prima decadă a lunii august. Rectificarea este aşteptată de mai multe ministere şi, potrivit unor surse politice, se va lua decizia ca bugetul fiecărei instituţii pentru bunuri şi servicii să fie diminuat cu 10%. Aflat la Râmnicu Vâlcea, premierul a dat asigurări că România va dispune de gazul necesar pentru iarnă, precizând că ieri s-a depăşit nivelul de 1.600 de miliarde de metri cubi în depozite.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că rectificarea bugetară va fi făcută în prima decadă a lunii august, menţionând că există angajamente care trebuie respectate, respectiv reducerea cu 10% a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii la fiecare minister în parte.

„La nivelul Guvernului am discutat, discutăm de dinainte să intrăm în ultima lună a primului semestru. Ieri, am avut o discuţie mai consistentă pentru că, aşa cum am decis, urmează ca rectificarea bugetară să se producă în prima decadă a lunii august şi există acele angajamente pe care noi trebuie să le respectăm, acea reducere de 10% a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii de la fiecare minister în parte”, a afirmat prim-ministrul, într-o conferinţă de presă, după vizita la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice din Râmnicu Vâlcea.

El a adăugat că trebuie asigurată şi implementarea programelor „Sprijin pentru România”. „Există, de asemenea, analiza prin care să putem să continuăm asigurarea coerenţei implementării programelor ‘Sprijin pentru România'”, a spus Ciucă.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Indicele de solidaritate, criteriul utilizat pentru majorarea pensiilor persoanelor cu handicap

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Indicele de solidaritate, criteriul utilizat pentru majorarea pensiilor persoanelor cu dizabilități (handicap) Pensiile persoanelor cu handicap vor creşte cu un indice de solidaritate, iar această propunere va fi înaintată Guvernului până la jumătatea lunii viitoare, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Tulcea, ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu, transmite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea