Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

STUDIU| Undele cu ultrasunete ar putea fi folosite pentru a sparge pietrele la rinichi: Ce este tehnica BLW

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

STUDIU| Undele cu ultrasunete ar putea fi folosite pentru a sparge pietrele la rinichi: Ce este tehnica BLW

Pacienții sunt de obicei sub sedare în timpul procedurii, care se efectuează de obicei într-un spital sau clinică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Spre deosebire de ESWL, tehnica BWL folosește rafale scurte armonice de energie ultrasunete, spărgând pietrele mai rapid și fără a se folosi sedarea sau anestezia pacientului.

Potrivit lui Harper și colegilor săi, rezultatele lor „sunt un pas către o litotritie la birou pentru pacienți”

Participanții la studiu

La studiu au fost 19 pacienți supuși unei proceduri chirurgicale numită ureteroscopie, care este utilizată pentru a trata pietrele mai mari. Mai întâi aceștia au fost tratați cu o expunere scurtă la BWL de cel mult 10 minute.

O procedură de ureteroscopie implică trecerea unui mic telescop, numit ureteroscop, prin uretră și vezică urinară și în sus în ureter pentru a localiza piatra, potrivit Universității Johns Hopkins.

Aceasta se efectuează de obicei sub anestezie generală și durează de la una până la trei ore. Pietrele mici pot fi îndepărtate întregi din ureter cu un dispozitiv asemănător unui coș, în timp ce pietrele mai mari sunt fragmentate, de obicei cu un laser. Aceste fragmente sunt apoi îndepărtate. Cercetătorii au folosit uteroscopul pentru a observa rezultatele tratamentului BWL.

O medie de 90% din volumul pietrei a fost complet spartă în perioada scurtă de tratament

39% din pietre au fost complet fragmentate, în timp ce 52% au fost parțial fragmentate. Majoritatea fragmentelor erau suficient de mici pentru a trece fără durere semnificativă.

Studiul a constatat că nu a existat leziuni tisulare reduse sau deloc cauzate de procedura BWL, în afară de sângerări ușoare.

„Abilitatea de a sparge pietrele în mod neinvaziv și de a elimina fragmentele la pacienții treji la prima ședință în clinică are potențialul de a oferi un tratament la timp, ceea ce duce la o reducere a durerii generale, a costurilor și a sarcinii de resurseacestei afecțiuni”, au scris cercetătorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea