FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021
FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021
România a câștigat campionatul mondial de preparat cous cous, desfășurat în Italia. Rețeta câștigătoare se numește „Transilvania întâlnește cuscus-ul”
Bucătarul şef Claudia Maria Catana, care a reprezentat România, a câștigat campionatul mondial Bia cous cous, anunță agenția italiană de știri ANSA.
Competiția s-a desfăşurat în localitatea San Vito Lo Capo (Trapani) și au participat bucătari din 8 țări (Afganistan, Argentina, Italia, Maroc, Mauritius, România, Senegal și Spania).
Propunerea câștigătoare a României, care a participat pentru prima dată la festival, a fost rețeta intitulată „Transilvania întâlnește cuscus-ul”, pe bază de raft de miel, rubarbă, boabe de cătină, ceapă albă, gălbenușuri de ou, smântână și frunze de dafin. Claudia Maria Catana, originară din Sibiu, este chef și patron al restaurantului Cucina ai monti din Bracciano (Roma), însă a avut experiențe şi în capitală, la restaurantul Enoteca la Torre, unde a lucrat împreună cu pluripremiatul chef Danilo Ciavattini şi, de asemenea, a colaborat cu restaurantul Mirabelle, o stea Michelin.
Citește și: Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la EURO 2022. În ce condiții se desfășoară un meci și care sunt regulile
„Această victorie mi-a produs o mare emoție, nu mă așteptam. Cous-cous-ul nu face parte din tradiția noastră gastronomică, dar în această rețetă am încercat să concep un preparat în care grâul să poată fi unit cu ingrediente care sunt parte din bucătăria noastră, este acea îmbrățișare pe care nu ne-o putem oferi în acest moment ”, a declarat Claudia Maria Catana în presa italiană.
Italia, reprezentată de bucătarul din Palermo, Santo Petrocciani, câștigător al Campionatului Italian, a primit premiul special pentru cea mai bună prezentare a preparatului.
Spania, pentru care a concurat Juan Carlos Peña Pérez, a câștigat premiul pentru cea mai durabilă rețetă, în timp ce preparatul pregătit de bucătarul argentinian Lola Macaroff, a fost decretat ca fiind cel cea mai originală. Senegalul, reprezentat de bucătarul-șef Bamba Barry, a câştigat premiul „sănătate și integrare” acordat de proiectul european I-Care.
sursa: G4media.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii”
Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii” Consilierul local nou ales, Florea Dumitru, de la Teiuș, a fost surprins împreună cu încă două persoane, pe un câmp cultivat cu vinete, de camerele de supraveghere montate de proprietarii terenului. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie 2024. Câți români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Prooroc Ilie
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Legenda Sfântului Ilie, aducătorul de ploi, căruţaşul cerului care fulgeră şi trăzneşte
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de SFANTUL Ilie 2024. Urări, SMS-uri şi felicitări pe care le poţi transmite celor îşi serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje cu URARI de ”La mulți ani” de Sfântul Ilie 2024. Felicitări și idei de mesaje pentru sărbătoriți
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Cui îi spunem „La mulţi ani” de Sfântul Ilie 2024. Ce nume se sărbătoresc pe 20 iulie
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Cine a fost Sfântul Ilie, cel care aduce ploaia și umblă pe cer într-un car de foc. Tradiții și obiceiuri de 20 iulie