Rămâi conectat

Ştirea zilei

Omor deosebit de grav în Unirea. Un tânăr de 18 ani a ucis cu cruzime o septuagenară care l-a surprins la furat în locuinţa sa

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un tânăr de 18 ani din localitatea Unirea a omorât marţi, 27 martie o femeie de 72 de ani din aceeaşi localitate. Poliţiştii din Unirea au fost sesizaţi joi de către un cetăţean din comună despre faptul că B.M a fost găsită fară suflare în locuinţa sa.Tânărul a fost reţinut şi urmează să fie arestat.

Se pare că suspectul a intrat în casa femeii cu intenţia de a fura, dar odată surprins de proprietară, acesta i-a aplicat mai multe lovituri puternice în zona capului, a legat-o de mâini şi a părăsit locul faptei fără a mai şterpeli ceva.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii au constatat faptul că în holul locuinţei se afla cadavrul femeii, aceasta prezentând urme vizibile de violenţă iar mâinile îi erau legate cu o eşarfă.

Întrucât în cauză existau suspiciuni de omor, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, formată din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi medicul legist.

La scurt timp de la sesizare, în urma activităţilor informativ operative de cercetare şi criminalistice efectuate în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Aiud şi ai Secţiei de Poliţie Rurală nr.4 Unirea, s-a reuşit identificarea principalului suspect de comiterea infracţiunii, în persoana numitului Diego Armando C., de 18 ani, din comuna Unirea, cunoscut cu antecedente penale.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în data de 27.03.2012, în jurul orei 17.00, suspectul a pătruns, prin efracţie, în locuinţa victimei,(care locuia singură),  cu intenţia de a sustrage bunuri însă, fiind surprins de către aceasta, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei după care a legat-o la mâini, părăsind locuinţa fără a mai sustrage bunuri sau valori.

În urma efectuării necropsiei de către medicul legist, s-a stabilit că moartea a fost violentă, şi s-a datorat asfixiei mecanice ca urmare a obstrucţiei cu sânge a căilor respiratorii, în urma multiplelor fracturi faciale. S-au decelat leziuni traumatice recente, între care fracturi faciale, ruptură traheală, fractură de os hioid.

Dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, învinuitul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de omor deosebit de grav şi violare de domiciliu, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 176, al.1, lit.”d” şi art. 192 din Codul Penal.

Pe numele lui Diego Armando C., Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 30.03.2012, să fie prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Elevi de excepție la Liceului Teoretic Teiuș: Mai mulți absolvenți cu note de 10 sau peste 9,50, la una dintre probele de la Bacalaureat 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi de excepție la Liceului Teoretic Teiuș: Mai mulți absolvenți cu note de 10 sau peste 9,50, la una dintre probele de la Bacalaureat 2024 Printre absolvenții cu rezultate de excepție la Bacalaureat 2024 se numără și câțiva elevi de la Liceul Teoretic Teiuș care au obținut note de 10 sau peste 9,50 la una […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea