Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mortalitatea pacienților cu COVID-19, intubați, mai mare ca în străinătate. Sunt spitale, în țară, unde doar unul din zece pacienți intubați va supraviețui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Multe persoane infectate cu COVID-19, în străinătate, mor fie acasă, fie în cadrul căminelor de bătrâni. Aceasta este una dintre explicațiile mortalității mai scăzute față de România, pe care o oferă profesorul Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății de anestezie și terapie intensivă. În țara noastră, sunt spitale unde doar unul din zece pacienți intubați vor supraviețui.

Potrivit profesorului Dorel Săndesc, în Occident sunt țări în care peste 40 sau 60% dintre pacienții cu COVID mor în căminele de bătrâni. În acest fel explică vicepreședintele Societății de anestezie și terapie intensivă mortalitatea mai mare la pacienții intubați de la ATI COVID de la noi.

Prof. Dorel Sădesc: „În România, numărul celor care mor în căminele de bătrâni este mult, mult mai mic și toate aceste cazuri grave, severe și cu șanse desigur foarte, foarte mici ajung în spital, la ATI, unde sunt intubați din cauza problemelor de oxigenare și încarcă această mortalitate.”

Mortalitatea la pacienții intubați cu COVID diferă de la spital la spital. De exemplu, la Matei Balș și Marius Nasta depășește 90%, iar la spitalul de campanie al armatei de la Otopeni este cu 20 de procente mai mică.

„Este posibil că între aceste spitale să existe diferențe în ceea ce privește gravitatea pacienților”, explică profesorul Săndesc.

El este de părere că rezultatelor medicilor în lupta cu COVID sunt foarte bune, în condițiile în care România are unul dintre cele mai prost finanțate sisteme medicale din Europa, iar țara noastră este în prezent pe locul 15 pe continent la mortalitatea raportată la numărul de locuitori.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea