Rămâi conectat

Ştirea zilei

Paul Victor Florea, cel mai tânăr consilier ales, va ajuta la conducerea ceremoniei de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Paul Victor Florea, cel mai tânăr consilier ales, va ajuta la conducerea ceremoniei de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Alba Iulia.

Toți albaiulienii vor să știe ce urmează acum, după alegeri și anunțarea rezultatelor. Astfel, într-o postare pe facebook, candidatul independent Paul Victor Florea, explică procedura care va urma alegerilor și faptul că, în calitate de cel mai tânăr consilier, va ajuta la ceremonia de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Alba Iulia.

”Biroul Electoral Municipal transmite Judecătoriei Alba Iulia și Biroului Electoral Județean procesul verbal de alegeri.

În maximum 15 zile, trebuie să depun la secretarul unității administrativ-teritoriale niște documente care să conducă la validarea mandatului meu.

Judecătoria Alba Iulia validează alegerile în maximum 25 de zile iar Biroul Electoral Municipal emite certificatul doveditor al alegerilor.

În 60 de zile de la data alegerilor, trebuie să fie constituit Consiliul Local al municipiului Alba Iulia.

În 5 zile de la data validării mandatelor de către judecător, prefectul județului Alba convoacă ședința de constituire a consiliului local.

Ceremonia de constituire este condusă de cel mai în vârstă consilier local al cărui mandat a fost validat (decanul de vârstă), ajutat de doi dintre cei mai tineri consilieri locali ale căror mandate au fost validate.

Fiind cel mai tânăr consilier, voi ajuta la conducerea ceremoniei de constituire a Consiliului local al municipiului Alba Iulia. Este o mare onoare și responsabilitate pentru care deja mă pregătesc.

În cadrul ceremoniei, voi depune următorul jurământ solemn: „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Alba Iulia. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”

Apoi, începe treaba! Despre ce presupune și ce conține prima ședință de Consiliu local, veți afla într-o postare viitoare”, a scris tânărul pe rețeaua de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, amendată cu 5.000 de lei pentru aplicarea unor criterii discriminatorii privind acordarea locuințelor sociale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, amendată cu 5.000 de lei pentru aplicarea unor criterii discriminatorii privind acordarea locuințelor sociale Instituția a pierdut definitiv procesul prin care a contestat decizia Consiliului de Combatere a Discriminării Primăria Alba Iulia a pierdut definitiv un proces civil prin care a fost amendată cu suma de 5.000 de lei de către Consiliul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea