Rămâi conectat

Ştirea zilei

SURSE: Cum „stau” candidații la Primăria municipiului Alba Iulia. Cine are cele mai mari șanse pentru funcția de primar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum „stau” candidații la Primăria municipiului Alba Iulia. Cine are cele mai mari șanse pentru funcția de primar

Potrivit unor surse ale Ziarului Unirea, primul sondaj efectuat pe perioada stării de urgență, realizat pe un eşantion de 800 de persoane ales aleatoriu de pe raza municipiului Alba Iulia, în perioada aprilie-mai 2020, ar fi produs schimbări importante în ce privește opțiunile alegătorilor din municipiul Alba Iulia. Astfel, la nivelul votului politic, se pare că PNL a pierdut din electorat, chiar dacă potențialii săi candidați sunt bine plasați.

Cei care au profitat puțin sunt cei de la PSD, PMP și ALDE, dar cea mai mare creștere ar avea-o PRO ROMÂNIA, partid care se află pe o pantă ascendentă potrivit ultimelor trei sondaje realizate la nivel național.

În ce privește potențialii candidați la Primăria municipiului Alba Iulia, cea mai mare pierdere se pare că a înregistrat-o Gabriel Pleșa. În mod sigur este primul sondaj în care Pleșa este perceput ca făcând parte din USR. Într-un sondaj anterior, efectuat la o zi după plecarea lui Pleșa din PNL în USR, acesta era cotat cu o intenție de vot de circa 31%, iar în prezent, la câteva luni, are o cotă de 17,52%. Practic, era de așteptat fie ca Pleșa să ridice scorul partidului la care a plecat, fie să coboare spre procentul acestuia. Totuși, Pleșa (USR) și Bogdan Lazăr (ALDE) sunt singurii candidați care sunt peste scorul partidelor din care fac parte.

În sondaj, pe primul loc este situat Voicu Paul (PNL), cu 19,29%, urmat de Gabriel Pleșa (USR) cu 17,52%, Florin Roman (PNL) cu 14,75%, Daniel Breaz (PSD) cu 12,31%, Daniel Zdrânc (PSD) cu 11,97%, Mircea Trifu (ANA) cu 8,20%, Bogdan Lazăr (ALDE) cu 6,10%, Clement Negruț (PMP) cu 4,99% și Gheorghe Beleiu (PRO ROMÂNIA) cu 4,88%.

Scorul candidaților PNL, Voicu Paul și Florin Roman, cumulat, chiar dacă politica nu este matematică, este de 34%, dublu față de candidatul USR-PLUS, Gabriel Pleșa. Se pare că, așa cum era de așteptat, Pleșa tinde spre scorul alianței din care face parte, USR-PLUS, dar la fel de adevărat e că PNL-ul a pierdut ca vot politic, iar dacă tendința actuală de scădere se menține, orice este posibil.

Este foarte posibil ca alegerile locale să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, când cetățenii municipiului Alba Iulia cu drept de vot vor fi chemați la urne să-și aleagă primarul și consiliul local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Daria Costea, tânăra interpretă de folclor de pe Valea Târnavei Mici, locul I în cadrul Festivalului Concurs „In memoriam Vasile Conțiu”, de la Târgu Mureş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Daria Costea, tânăra interpretă de folclor de pe Valea Târnavei Mici, locul I în cadrul Festivalului Concurs „In memoriam Vasile Conțiu”, de la Târgu Mureş Tânăra interpretă de folclor de pe Valea Târnavei Mici care a impresionat la emisiunea TVR „Vedetă populară”, Daria Costea, şi-a trecut în palmares, unul deosebit de bogat pentru cei 18 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea