Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO| Continuă lucrările de modernizare de pe strada Brândușei din Pâclișa: Se va realiza suprastructura de beton asfaltic și pavaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Una dintre cele mai importante artere din municipiul Alba Iulia, care face legătura între cartierele Pâclișa, Recea și Cetate, intră în faza de execuție a suprastructurii, respectiv beton asfaltic și pavaj.

Cu toate că ordonanțele militare din perioada stării de urgență au restrâns activitatea în multe instituții publice, primăria a reușit, împreună cu constructorul, să asigure ritm și coerență și în privința acestui șantier important.

Practic, în această perioada s-au finalizat etapele canalizărilor tehnice și pluviale, dar și rețele de utilități subterane. Conform proiectului de circulații propus, s-a conturat și pista de biciclete ce va permite un mod de deplasare util și neconvențional între aceste puncte de rezidență urbană.

”Dacă în privința perioadei pe care am traversat-o cu toții au fost momente în care a trebuit să ne adaptăm și să găsim soluții pe parcurs, pot spune că experiența constructorului ne-a ajutat să nu batem pasul pe loc în privința acestui proiect. Strada Brândușei este o arteră care va produce efecte considerabile în această zonă unde ne propunem să dezvoltăm proiecte, precum o sală polivalentă. E clar, deci, că nu e importantă doar în sens tradițional, pentru naveta zilnică a celor care locuiesc în Pâclișa sau Recea. Pot spune că ne ajută să recuperăm această parte a orașului, să o legăm cu drumul spre Vinț, dar și să dăm o capacitate mai mare extinderii urbane în mod firesc, în această direcție”. Paul Voicu, viceprimar cu atribuții de primar.

Proiectul de reabilitare a străzii Brândușei este contractat în cadrul PNDL, cu o valoare de 15.277.290 lei cu TVA. Contractul de lucrări a fost semnat cu SC Elis Pavaje SRL, iar termenul de finalizare este octombrie 2020.

Principalele capacități tehnice aprobate:
– Lungime stradă – 2532 ml
– Carosabil – 18900 mp
– Trotuare – 8530 mp
– Pistă biciclete – 5275 mp
– Canalizare pluvială – 2402 ml
– Canalizatie tehnica – 5100 ml
– Iluminat stradal cu corpuri LED – 2.5 km


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut La Sibiu, în data de 17 mai, a avut loc concursul „Sunetul Muzicii”, la care elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au reușit să obțină rezultate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea