Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Judeţean Alba caută constructor pentru modernizarea DJ 142 L Ciumbrud – Zărieş – Gara Podu Mureş (DN 14B)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba caută constructor pentru modernizarea DJ 142 L Ciumbrud – Zărieş – Gara Podu Mureş (DN 14B) • A fost lansată licitația în valoare de 7,5 milioane de lei

Consiliul Județean Alba alocă 7,5 milioane de lei fără TVA pentru modernizarea DJ 142 L: Ciumbrud – Sâncrai – Rădești – Leorinț – Meșcreac – Pețelca – Căpud – Zărieș – Gara Podu Mureș (DN 14B).

Licitația a fost lansată miercuri pe SEAP. Este vorba despre un drum județean în lungime de aproximativ 4,5 km, pietruit și greu accesibil. Modernizarea tronsonului va facilita deplasarea locuitorilor din zonă spre municipiile Alba Iulia şi Blaj şi se va permite accesul către nodul rutier dintre Autostrada A 10 şi DN 14 B, care se construieşte în imediata apropiere.

Totodată, va crea o rută alternativă de transport pe direcţia Blaj – Aiud. Potrivit documentației ce însoțește anunțul de achiziție, se dorește ”achiziționarea de servicii de proiectare și execuție a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul de investiții Modernizare drum județean DJ 142 L: Ciumbrud – Sâncrai – Rădești – Leorinț – Meșcreac – Pețelca – Căpud – Zărieș – Gara Podu Mureș (DN 14B).

Proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a tronsonului de drum județean DJ 142 L situat între km 16+850 – 21+222, respectiv realizarea unei nivelete a drumului care să asigure scoaterea acestuia de sub influența apei și evitarea degradărilor datorate fenomenului de îngheț – dezgheț. Se impune astfel asigurarea unei fundaţii din materiale granulare prin completarea cu un strat de balast sau piatră spartă, astfel încât grosimea minimă a stratului de fundaţie din materiale granulare să asigure structura împotriva degradărilor datorate fenomenului de îngheț – dezgheţ, o capacitate portantă corespunzătoare, dar și să permită realizarea unor intervenţii viitoare asupra structurii rutiere doar la nivel de îmbrăcăminte”.

Drumul județean DJ 142 L se desprinde din drumul județean DJ 107 E în localitatea Ciumbrud și face legătura între localitățile Rădești, Leorinț, Meșcreac, Pețelca, Căpud și Zărieș, având ca punct de sfârșit intersecția cu drumul național DN 14B. Drumul se află în domeniul public al județului Alba și este situat pe teritoriul administrativ al localităților Mihalț și Teiuș, în apropierea viitoarei autostrăzi A10 și merge relativ paralel cu aceasta.

Tronsonul propus spre modernizare are o lungime de 4,372 km, este cuprins între km 16+850 – km 21+222 și se desfășoară pe zona de luncă a râului Mureș. Partea carosabilă este pietruită și prezintă defecțiuni specifice acestui tip de drumuri, respectiv: gropi, făgașe, denivelări, care împiedică desfășurarea normală a circulației. Sistemul de captare și evacuare a apelor pluviale este alcătuit din șanțuri cu secțiune neprotejată de pământ cu o funcționalitate necorespunzătoare, din cauza gradului avansat de colmatare și a invaziei de vegetație.

Acostamentele existente prezintă denivelări, nu sunt amenajate corespunzător, iar prin pantele transversale existente nu se asigură evacuarea apelor de pe carosabil. DJ 142 L nu a reprezentat o prioritate pentru CJ Alba întrucât este relativ puțin circulat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU la un autoturism în Cistei: Intervin pompierii din Blaj cu o autospecială

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU la un autoturism în Cistei: Intervin pompierii din Blaj cu o autospecială Un incendiu a izbucnit duminică noaptea la un autoturism în Cistei. Intervin pompierii din Blaj cu o autospecială. Citește și: Doi oameni ai străzii, judecați pentru incendiul care a distrus sala „1 Mai” din Alba Iulia Garda de intervenție Blaj intervine cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea