Rămâi conectat

Ştirea zilei

Daimler, firma cu două două unităţi de producţie în Alba va reduce costurile: Liniile de producție din Sebeș și Cugir ar putea fi afectate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Daimler, firma cu două două unităţi de producţie în Alba va reduce costurile: Liniile de producție din Sebeș și Cugir ar putea fi afectate

Mercedes-Benz demarează un plan de reducere a costurilor pentru a produce sumele necesare construirii mașinilor electrice și autonome, conform Agerpres. Astfel, acest pas ar putea duce la eliminarea unor platforme întregi şi familii de motoare vor dispărea din catalogul companiei germane, a transmis Markus Schaefer, membru al Board-ului firmei mamă, Daimler.

Mercedes-Benz vrea să elimine linii întregi de producție în viitorul apropiat, conform unui plan de reducere a costurilor. Măsura vine după ce anul trecut grupul anunța că profitul său net s-a redus substanțial, în ciuda unor vânzări record. Mercedes este prezent și pe piața din România cu două unități de producție, dar nu se știe dacă acestea vor fi afectate sau nu.

„Vom revizui actualele linii de producție și analizăm ideea restructurării portofoliului”. Potențialele măsuri de reducere a costurilor de la Daimler nu vizează doar diferitele tipuri de mașini ci și sistemele de propulsie și platforme întregi, a declarat Schaefer.

Mai puține platforme în viitor

„Da, vom avea mai puține platforme în viitor. Pot să vă confirm o nouă platformă pentru Mercedes-Benz SL”, a răspuns Schaefer când a fost întrebat dacă Mercedes va produce mașini pe platforme mai flexibile.

Unele produse ar putea fi eliminate din cauza înăspririi standardelor privind emisiile, a adăugat oficialul Daimler.

Profitul în scădere, vânzările în creștere

Daimler a informat recent că în 2019 profitul său net s-a redus la 2,7 miliarde euro, de la 7,6 miliarde euro în 2018, în timp ce profitul operațional a scăzut până la 4,3 miliarde euro, de la 11,1 miliarde euro în 2018. Această scădere a avut loc în pofida faptului că vânzările de autoturisme marca Mercedes au atins un nivel record în 2019, ceea ce i-a permit grupului german să își păstreze titlul de cel mai mare producător mondial de automobile premium.

În consecință, grupul german a decis să reducă dividendele până la 0,90 euro pe acțiune pentru anul 2019 de la 3,25 euro pe acțiune în exercițiul precedent. Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart. În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș.

sursa: ziarulevenimentul.ro capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea