Rămâi conectat

Ştirea zilei

Povestea bunicuței de 80 de ani din Munții Apuseni: Trăiește cu o pensie infimă și merge zeci de km pe jos după o pâine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Povestea bunicuței de 80 de ani din Munții Apuseni: Trăiește cu o pensie infimă și merge zeci de km pe jos după o pâine

Pare difici de imaginat că în Romania secolului 21, în țara cu cea mai mare viteză la internet, mai există oameni care să poată supraviețui cu câțiva leuți de la o lună la alta. Din nefericire, lucrurile stau chiar așa.

Tanti Lucreția are 80 de ani, trăiește în Vârful Apusenilor cu 14 lei și parcurge zeci de kilometri pentru a-și cumpăra o pâine.

Marius Turcu, povestește că se afla cu familia, undeva în Munții Apuseni, când se pregăteau să coboare la mașină să plece acasă, când deodată au întâlnit o bătrânică istovită, urcând agale și poposind la fiecare 3, 4 pași pentru că îi era tare greu să urce la vârsta ei. Femeia are peste 80 de ani și plecase de ceva timp acasă pentru a merge să își cumpere pâine de la un magazin aflat la zeci de kilometri față de casa în care locuia. Oamenilor nu le-a venit să creadă când au aflat că străbătea atâta drum pentru a ,,cumpăra o pâine ca să aibă ce să pună pe masă”, iar apoi ei au întrebat-o dacă nu este ora prea târzie pentru a străbate atâta drum, iar femeia le-a răspuns că până se face noapte mai este mult. Este incredibil și de necrezut cum o femeie care a muncit o viață întreagă să își trăiască bătrânețea în asemenea condiții, în România anilor 2018!

Indignați de situația tristă a femeii, aceștia au îndrăznit să o întrebe ,, da oare ceva pensie ai ,ceva bănuți să te descurci ?” Răspunsul Lucreției, căci așa o cheamă, i-a marcat pe toți prezenți acolo ,, … am maică, cum să n-am, paisprezece lei am…” Marius Turcu a crezut că nu a înțeles bine, așa că a repetat întrebarea, iar răspunsul femeii s-a întors cu aceeași siguranță ca și înainte.

Marius povestește că după acest răspuns ,, Am tacut și ne-am uitat în ochii ei, care erau în lacrimi și nu cred ca erau de la vântul tăios care bătea în culmea dealului.”

Oare cum se poate trăi într-o țară care pretinde a fi civilizată, cu un ajutor de 14 lei pe lună, după o viață de muncă, fie ea în fabrică, pe camp sau în oricare alt loc. Răspunsul, probabil, îl știe doar tanti Lucreția și alte persoane lovite de soartă care se află în situația ei.

sursa: a1.ro. foto: Marius Turcu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | ACCIDENT rutier la Geoagiu, comuna Stremț: Un autoturism cu trei persoane, SUSPENDAT pe malul unei râpe cu adâncimea de aproximativ 3 metri

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Geoagiu, comuna Stremț: Un autoturism cu trei persoane, SUSPENDAT pe malul unei râpe cu adâncimea de aproximativ 3 metri Un accident rutier a avut loc marți noaptea la Geoagiu, în comuna Stremț. Intervin pompierii cu trei autospeciale. Citește și: FOTO | ACCIDENT pe autostrada A1 Sebeș-Deva: Trei persoane rănite și un autoturism […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea