Rămâi conectat

Actualitate

În așteptarea lui Moș Crăciun…la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Decembrie dragoste, colinde, bucurie, mirosul brăduţului vrăjit, frumos împodobit, aşezat la loc de cinste, clinchete de zurgălăi și colindători cu glasuri cristaline – purtători de urări ce nu își pierd niciodată farmecul. În spiritul tradiției acestei luni, elevii clasei Pregătitoare B Step by Step de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, îndrumați de doamnele învățătoare Viorela Barbu și Teodora Butaș, au dus vestea nașterii Mântuitorului, prin minunatele colinde, la sediul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba și la Primăria Municipiului Alba Iulia.

Naşterea  Domnului, marea  sărbătoare a  creştinilor – acest miracol al lumii care aduce speranţa noastră de mai bine, care ne face să fim mai buni – a deschis mai întâi inima elevilor spre a oferi un zâmbet celor care au nevoie, aceștia implicându-se mai devreme, după puterea lor, în activități de voluntariat precum ,,Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, ,,1 leu pentru prietenul meu”, sau ,,Christmas shoebox”.

Momentul mult așteptat l-a reprezentat spectacolul inedit dedicat Sărbătorii Crăciunului și anotimpului alb. Bradul împodobit, sala decorată cu elemente specifice acestui anotimp, clinchetele de clopoței, sunetul colindelor intonate de către elevii clasei au creat o atmosferă de poveste. Atras de muzica ce răsuna în sala de clasă încă de la începutul serbării, un oaspete foarte mult așteptat, Moș Crăciun, și-a făcut apariția provocând mare bucurie printre copii. Sub privirile duioase ale acestuia au răsunat colinde și cântece de iarnă, presărate cu poezii recitate de elevii ce au prezentat frumoasele obiceiuri și tradiții specifice acestei sărbători. Încântat de urările copiilor – Sorcova și Plugușorul și de întregul spectacol care s-a încheiat cu un dans al Fulgilor de Nea, moșul bun și darnic le-a împărțit daruri copiilor, promițându-le că va reveni și anul viitor dacă vor fi cuminți.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=7630]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii de urmaș 2024: Benefeciarii trebuie să prezinte adeverințele de studiu în termen de 10 zile calenderistice de la începerea anului școlar. Precizările Casei de Pensii Alba

Bera Larisa

Publicat

în

Pensii de urmaș 2024: Benefeciarii trebuie să prezinte adeverințele de studiu în termen de 10 zile calenderistice de la începerea anului școlar. Precizările Casei de Pensii Alba Începutul anului școlar 2024- 2025 se aproprie cu pași repezi. În acest context, Casa de Pensii Alba a venit cu precizări referitoare la pensiile de urmaș. Benefeciarii au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea