Rămâi conectat

Actualitate

Focuri de armă, alegători morți, alcoolici, bătăi: Incidentele turului 2 al alegerilor prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Focuri de armă, alegători morți, alcoolici, bătăi: Incidentele turului 2 al alegerilor prezidențiale

Incidentele din secțiile de votare sau pe tema alegerilor prezidențiale nu s-au lăsat așteptate. În întreaga țară, până la ora prânzului, au fost înregistrate mai multe astfel de probleme, dintre care unele foarte grave. Procesul de votare nu a fost însă afectat.

În România, turul al doilea al alegerilor prezidențiale – când va fi ales președintele țării pentru următorii cinci ani – nu a fost unul lipsit de probleme.

Conform Mediafax, în județul Hunedoara, în Călan, doi bărbați s-au luat la ceartă pe motive politice încă de vineri. Spiritele s-au încins, urmând o bătaie între aceștia. Din nefericire, în noaptea de vineri pe sâmbătă, cel mai în vârstă dintre cei doi a fost găsit mort. Agresorul a fost ridicat de polițiști și dus la audieri. Lui i s-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și lovire și alte violențe.

De asemenea, doi bărbați din Dolj au murit în timp ce așteptau să voteze. Primul dintre ei avea 80 de ani și a murit în secția de votare. Cel de-al doilea a murit în drum spre secție. Tot în acest județ, filiala PSD Dolj a cerut Biroului Electoral de Circumscripție să îl înlocuiască pe președintele unei secții de votare pentru că acesta ar fi plecat acasă cu ștampila de control a secției, fapt ilegal. O reclamație a fost depusă în acest caz și la poliție.

Nu este singurul președinte de secție care a pus probleme. În Brăila, președintele unei secții de votare a apărut… beat la secție. Acesta a fost înlocuit, procesul de votare nefiind perturbat, transmite Mediafax.

În întreaga țară mai multor persoane li s-a făcut rău în timp ce votau sau așteptau să intre în cabinele de vot. În București, două femei au fost transportate la spital deoarece au leșinat; în Ilfov unui alegător de 85 de ani i s-a făcut rău, dar a refuzat preluarea de către un echipaj medical; în Mediaș o femeie de 80 de ani i s-a făcut rău și a alunecat, fiind ulterior dusă la spital pentru investigații medicale.

În ceea ce privește focurile de armă, IPJ Prahova ne transmite că un agent de poliție care păzea grădinița din localitatea Drăgăneasa unde este amenajată o secție de votare a fost atacat sâmbătă seara de un grup de persoane agresive, aflate sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost nevoit să folosească arma din dotare, trăgând în piciorul agresorului. În sprijinul polițistului a intervenit și o grupă de intervenție din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Prahova.

În Bihor, potrivit bihon.ro, unui bărbat de 60 de ani, membru în secția de votare 212 din Valea lui Mihai, i s-a făcut rău duminică dimineață. La fața locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Bihor. Cadrele medicale de pe Ambulanță i-au acordat primele îngrijiri medicale, l-au asistat și l-au transportat la spital.

În Cocorăştii Caplii din județul Prahova, un alegător în vârstă de 84 de ani s-a împiedicat în secția de votare, a căzut și s-a lovit la cap. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova s-a deplasat la fața locului și i-a acordat îngrijiri medicale. Deși bărbatul are arcada spartă, a refuzat transportul la spital.

Anchetă a polițiștilor în cazul primarului și viceprimarului orașului Potcoava din județul Olt. Cei doi se pare că le ofereau bani cetățenilor pentru a merge la vot. Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la 112. Aceștia s-au deplasat la fața locului și au întocmit un dosar de urmărire penală pe urmele celor doi, fiind suspectați de coruperea alegătorilor.

Între timp, un alt primar este în vizorul autorităților. Edilul din localitatea Ciobanu, județul Constanța, este acuzat că ar fi intrat în cabina de votare alături de un bărbat aflat în scaunul cu rotile, pe care l-a ajutat să se deplaseze până la secție. Primarul i-ar fi dat indicații alegătorului cum să voteze. Lui i-a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de violare a confidențialității votului.

Potrivit Mediafax, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, anunța că până la ora 15:30 au fost raportate aproape 100 de infracțiuni și incidente electorale. 32 dintre acestea nu au fost confirmate. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4500 lei.

În județul Olt o persoană le-ar fi arătat membrilor biroului electoral buletinul de vot la ieșirea din cabină. Aceasta este cercetată acum pentru infracțiunea de violare a confidențialității votului.

În Bistrița-Năsăud o persoană a fost sancționată cu 2000 de lei pentru că a continuat propaganda electorală în mediul online.

În plus, o femeie din județul Gorj, care a solicitat urna mobilă, susținând că nu se poate deplasa, a fost filmată în timp ce mergea la magazin, la cumpărături.

sursa: tion.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Profesorul universitar, Cristian Păun: „Toți care susțin că Zona Euro nu este pentru noi, sunt anti-români și anti-europeni. Ne vor în afara lumii civilizate”

Bera Larisa

Publicat

în

Profesorul universitar, Cristian Păun: „Toți care susțin că Zona Euro nu este pentru noi, sunt anti-români și anti-europeni. Ne vor în afara lumii civilizate” Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul aderării României la zona Euro. Acesta explică faptul că în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea