Rămâi conectat

Actualitate

Prezidențiale 2019: O anchetă scoate la iveală votanții FANTOMĂ. Într-o singură casă sunt domiciliate 3.256 de persoane. Care este explicația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Țara noastră nu a fost niciodată străină de termenul de „fraudă electorală”, însă se pare că nu ne-am dezvățaț deloc de acest obicei mârșav. În unele zone din țară încă mai este reflectată, celebra expresie a lui Stalin: ”Nu contează cine votează, contează cine numără voturile”.

În secțiile de vot din câteva școli și grădinițe din București, unde prezența la vot e aproape de zero, observatorii au identificat sute sau chiar mii de persoane care ar trebui să locuiască în același apartament, conform datelor existente la Evidența Populației. G4Media.ro a identificat un astfel de caz, pe Strada Mihail Târnoveanu, nr. 58A, unde ”se înghesuie” 3256 de persoane într-o casă cu un etaj. Niciunul dintre aceștia nu se prezentase la urne până la ora 10:00.

Care este explicația acestui fenomen? Cei mai mulți dintre ”votanții-fantomă” sunt cetățeni din Republica Moldova care au primit cetățenia română și apoi au plecat în străinătate, potrivit surselor oficiale consultate de G4Media.ro. Pentru a primi cetățenia română, ai aveau nevoie de rezidență în România și au fost ajutați de rețele specializate, care le oferă găzduire fictivă în case unde, pe hârtie, apar ca rezidenți, sute de astfel de cetățeni.

Rezultatul? Pe listele permanente ale mai multor secții din capitală figurează mii de alegători care nu vor merge la urne, iar absența lor va produce o prezență extrem de mică în secțiile respective, uneori chiar spre zero.

Un exemplu este cel al secției 643 din sectorul 3, acolo unde, deși pe listele permanente figurează 3256 de alegători, în turul întâi s-au prezentat la urne doar 16 dintre aceștia, iar alți 9 alegători au votat pe liste suplimentare, înregistrându-se astfel o prezență de 0,75%.

Unul dintre observatorii secției 643 a declarat pentru G4Media.ro că cei 3256 de alegători înscriși pe listele permanente figurează că ar locui la un singur număr de stradă: ”În secția noastră avem pe liste un singur număr de stradă, la peste 3000 de locuitori, dacă vă imaginați ce înseamnă asta. Practic, cei 3000 și ceva de oameni ar trebui să locuiască toți pe Strada Mihail Târnoveanu, nr. 58A”.

În mod normal, cele 3256 de persoane ar avea nevoie de 21 de blocuri de câte 10 etaje, cu 5 apartamente pe etaj, pentru a putea locui în medie 3 adulți/apartament. Pe hârtie, cele 3256 de persoane ”locuiesc” într-o casă cu un singur etaj. Până la ora 10:00, niciunul dintre cei peste 3000 de înscriși pe listele secției 643 nu se prezentase la vot.

De asemenea, și la secția 653, din sectorul 3 al Capitalei, figurează 2576 alegători înscriși pe listele permanente, însă dintre aceștia, în turul întâi, au votat doar 4 și alți 8 pe listele suplimentare, înregistrându-se o prezență de 0,46%.

sursa: G4Media


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Profesorul universitar, Cristian Păun: „Toți care susțin că Zona Euro nu este pentru noi, sunt anti-români și anti-europeni. Ne vor în afara lumii civilizate”

Bera Larisa

Publicat

în

Profesorul universitar, Cristian Păun: „Toți care susțin că Zona Euro nu este pentru noi, sunt anti-români și anti-europeni. Ne vor în afara lumii civilizate” Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul aderării României la zona Euro. Acesta explică faptul că în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea