Rămâi conectat

Actualitate

Porcul din bătătură nu va dispărea: Ministrul Agriculturii i-a asigurat pe fermieri că vor putea creşte în continuare porci în gospodăriile proprii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, s-a aflat în comuna Bragadiru din judeţul Teleorman pentru a discuta cu agricultorii, ocazie cu care a criticat modul în care fosta guvernare a gestionat problema pestei porcine africane şi i-a asigurat pe fermieri că vor putea creşte în continuare porci în gospodăriile proprii, infirmând zvonul potrivit căruia „porcul din gospodărie va dispărea”.

„De doi ani de zile, la noi în ţară evoluează pesta porcină africană şi, din păcate, faţă de alte ţări, la noi a împânzit toată ţara pentru că nu s-au mişcat lucrurile. S-au făcut lucruri pe jumătate, s-au făcut lucruri târziu, oamenii n-au avut încredere în măsurile care s-au impus. Şi dacă populaţia n-are încredere, nu poţi să iei o măsură. (…) Ca atare, suntem în pericol de a ne închide pe ani de zile tot exportul. Adică nu vom putea mişca nici porci, nici produse din carne în Europa”, a afirmat Adrian Oros.

Ministrul a menţionat şi faptul că ţara noastră importă mai multe alimente decât reuşeşte să exporte. „Noi şi aşa nu reuşim să producem în România decât cam 35% din consumul de carne, restul de 65% îl importăm. Dacă ne uităm pe balanţa comercială, cât cheltuim, ca ţară, pe mâncare şi câtă mâncare vindem, pierdem (…) 2 miliarde de euro, deşi noi spunem şi credem că suntem o ţară foarte dezvoltată pe agricultură. Dar când tragem linie, nu se vede”, a adăugat Adrian Oros.

sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Profesorul universitar, Cristian Păun: „Toți care susțin că Zona Euro nu este pentru noi, sunt anti-români și anti-europeni. Ne vor în afara lumii civilizate”

Bera Larisa

Publicat

în

Profesorul universitar, Cristian Păun: „Toți care susțin că Zona Euro nu este pentru noi, sunt anti-români și anti-europeni. Ne vor în afara lumii civilizate” Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul aderării României la zona Euro. Acesta explică faptul că în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea